Phishing training en testing

Het aantal cyberaanvallen stijgt explosief en het treffen van maatregelen is essentieel. Technische oplossingen en it security awareness spelen hierbij een cruciale rol. Kies daarom voor cybersecurity specialist Ultimum. Wij brengen het veiligheidsniveau op orde middels pentesten en ethical hacking, waarmee wij kwetsbaarheden in de ICT-omgeving doelgericht aanpakken. Vervolgens werken wij met awareness en phishing training aan het bewustzijn van gebruikers. Meer weten? Maak een afspraak met één van onze specialisten.

Neem contact op

Met Phishing training werken wij structureel aan de veiligheid van jouw organisatie. Ons anti-phishingprogramma verhoogt het bewustzijn onder personeel en test gebruikers regelmatig voor de meetbaarheid. Zo testen wij medewerkers individueel en bieden wij phishing trainingen op maat. Door een realistische nabootsing van phishingmail te versturen vanuit ons testcentrum controleren wij het effect van onze trainingen op het personeel.

Phishing training

Phishing training en testen uitbesteden

Werkzaam voor diverse grote organisaties, MKB, ziekenhuizen en overheidsinstanties zijn onze methoden bewezen effectief. Wij kennen onze verantwoordelijkheid en streven naar een verbonden, veilige en betrouwbare samenleving. Kies daarom voor phishing training van Ultimum en streef naar het Ultieme veiligheidsniveau.


Lees ook: Phishing as a Service (PHaaS)


Hoe werkt Phishing eigenlijk?

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit wordt bij phishing heel snel duidelijk. Al bij het openen van een e-mail kan een kwaadwilligen toegang krijgen tot het systeem. Door personeel structureel te testen blijven gebruikers alert. Daarbij monitoren wij de resultaten en kunnen personeelsleden individueel extra aandacht geven. Hiermee leggen wij extra focus op de zwakste plekken en verhogen wij de veiligheid doelgericht.

Graag gaan wij in gesprek om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Tips voor het herkennen van Phishingmails

Het herkennen van phishingmails is belangrijk. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld voor het herkennen van nepmails/phishingmails.

  • Controleer de afzender en domeinnaam van de e-mail. Het gedeelte na het @-teken dient overeen te komen met de domeinnaam van de vermeende afzender.
  • Controleer een link, voordat je erop klikt. Houdt de muis boven de link en bekijk het adres dat verschijnt. Vertrouw je het niet of zijn er twijfels? Bezoek altijd het domein rechtstreeks via de browser en login om berichten die klaarstaan in het account te lezen.
  • Bijlagen dien je altijd met voorzichtigheid te openen. Als je de afzender, e-mail of bijlage niet vertrouwd is het raadzaam de bijlage niet te openen.
  • Komt de huis- en schrijfstijl overeen? Taalgebruik en vormgeving kan duiden op neppe of valse e-mails.
  • Veel gebruikte trucs om persoonsgegevens te verkrijgen zijn e-mails waarin wordt gevraagd om (oude) persoonsgegevens te wijzigen of te updaten. Wees hierop bedacht en bel bij twijfel het bedrijf of de organisatie voor meer informatie.
  • De aanhef van een e-mail kan ook een teken zijn van Phishingmail. Zij beschikken immers (nog) niet over persoonsgegevens. Wanneer de afzender u aanspreekt met algemene termen, zoals Geachte heer/mevrouw of Beste klant kan dit duiden op nepmail.

Phishing trainingen en testen

Cybersecurity van Ultimum

Het traceren van zwakke plekken in het netwerk, applicaties en apparaten is belangrijk. Na de analyse dichten we de kwetsbaarheden doelgericht. Na toepassing van digitale maatregelen monitoren wij het netwerk 24/7 en voorkomen wij de ernstige gevolgen van cybercriminaliteit.

Het is niet de vraag óf je organisatie gehackt wordt, maar wanneer. Wees daarom voorbereid en voorkom hoge herstelkosten. Kies voor cybersecurity van Ultimum en wees klaar voor de toekomst.

FAQ: Cybersecurity

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

We starten altijd met een inventarisatie en een pentest. Op basis daarvan kunnen we een plan opstellen om uw IT-infrastructuur op veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken door hackers?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, bijvoorbeeld penetratietesten. Hierdoor kunnen we aan kwetsbaarheden werken en hackers voor zijn.

Kan ik iets doen om hacken van mijn systeem tegen te gaan?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is het gevaar van hackers?

De kans op cyberaanvallen is heel groot wanneer er geen maatregelen worden getroffen om uw systeem te beveiligen. Dagelijks worden tientallen bedrijven aangevallen door hackers. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt gehackt?

Uitgelichte topics