Filter op dienst

Filter op type

Applicatiebeheer uitbesteden?

Technologie blijft zich ontwikkelen en de IT-behoefte veranderd. Een flexibele ICT-omgeving is daarom van groot belang. Naast innovatie zijn onderhoud, veiligheid en kosten belangrijke factoren. Laat daarom applicatiebeheer uitbesteden en kies voor IT Outsourcing van Ultimum. Laat ons de applicaties configureren en optimaliseren voor meer snelheid en minder storingen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op.

Lees verder

NEN 7513: norm voor logging in de zorg

Een niet geheel onbelangrijke informatiebeveiligingsnorm is NEN 7513. De norm voorziet in geautomatiseerde registratie (logging) van gegevens rond de toegang of wijziging van patiëntdossiers. Zo zijn zorgverleners het bijvoorbeeld verplicht om inzage te verschaffen in de personen die toegang hebben gehad tot patiëntgegevens. Ook andere data dienen zorginstanties automatisch te loggen om te voldoen aan de verplichtingen.

Lees verder

NEN 7512: gegevensuitwisseling in de zorg

Steeds meer data en communicatie is gedigitaliseerd. Het is handig, want verzekeraars, zorginstellingen, zorgverleners en cliënten hebben hier profijt van. Toch brengen de vele voordelen ook risico's met zich mee. Wat zijn de risico's? Hoe ga je hier goed mee om? Wat zijn de maatregelen en gevolgen? Met de NEN 7512 geef je antwoord op de vragen en schep je duidelijkheid voor de organisatie en betrokkenen.

Lees verder

NEN 7510: informatiebeveiliging in de zorg

Als zorginstantie of verlener is het wettelijk verplicht om te voldoen aan de NEN 7510. De norm is toegespits op de gezondheidszorg en eenvoudig te integreren met andere normen. Bescherming van informatie is belangrijker dan ooit, vanwege het stijgende aantal cyberaanvallen. Met NEN 7510 werk je aan risicomanagement en tref je effectieve maatregelen om risicogevolgen te voorkomen. Draagvlak en awareness zijn een belangrijk onderdeel van de NEN 7510, waarin wij onze bijdragen als specialist kunnen leveren.

Lees verder

Incident Respons Team

Is jouw organisatie voorbereid op een cyberaanval of datalek? En wat zijn de procedures? In een cyber incident respons plan leg je deze processen vast, zodat je passend handelt en escalatie voorkomt. Met expertise en adequaat handelen ben je cybercriminelen een stap voor. Ultimum heeft ruim 24 jaar ervaring en biedt cybersecurity als dienst. Door het incident respons team en plan samen te brengen schakel je snel en ben je voorbereid op een digitale noodsituatie.

Lees verder

Cyber Incident Respons Plan

Hoe gaat jouw organisatie om met een cyberaanval of datalek? Specialisten zijn het er roerend over eens, dat iedere organisatie zich moet voorbereiden op een cyberaanval door middel van een Cyber Incident Respons Plan. Hiermee ben je voorbereid en kan je direct reageren bij een digitale noodsituatie.

Lees verder

OWASP Pentest laten uitvoeren

Er zijn diverse beweegredenen om een penetratietest of pentest te laten uitvoeren. Het is namelijk van groot belang om data en processen te beschermen tegen kwaadwillende. Zo borg je continuïteit en veiligheid en draait de organisatie zorgeloos door. Met een OWASP pentest identificeer je kwetsbaarheden en test je de weerbaarheid van een (web)applicatie, mobiele app of de infrastructuur. Meer informatie of direct aan de slag met Ultimum? Neem contact met ons op of plan een kort informatiegesprek.

Lees verder

Pentest voor aansluiting CoronaCheck

Ter bescherming van data en privacygevoelige informatie is een penetratietest of pentest voor aansluiting op CoronaCheck verplicht. Als vaste partner voor diverse CoronatestBedrijven als Spoedtest.nl is Ultimum specialist op het gebied. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en kennen de procedure als geen ander. Zo ontvang je een pentest rapportage, waarmee je als testaanbieder aan de voorwaarden voldoet. Meer informatie of hulp nodig? Neem direct contact!

Lees verder