Filter op dienst

Filter op type

Het belang van Cybersecurity in de Cloud

Het belang van Cybersecurity wordt steeds groter, vooral met de groei van Cloudtechnologieën. Deze technologieën brengen nieuwe uitdagingen met zich mee voor de beveiligingsteams van organisaties. De Cloud is enorm, complex en verandert snel. Alles wat in de Cloud draait, kan in principe toegankelijk zijn voor iedereen. Als een hacker eenmaal toegang heeft tot één deel van de Cloud, kan hij gemakkelijk naar andere delen gaan en daar schade aanrichten. Dit wordt een aanvalspad genoemd.

Lees verder

Hoe vitale infrastructuren zich wapenen tegen Cyber Threats

In onze moderne digitale wereld zijn bedrijven steeds meer afhankelijk van geavanceerde technologieën. Het is daarom cruciaal geworden om de belangrijke infrastructuur te beschermen tegen cyberaanvallen. Wanneer operationele technologie (OT) en informatietechnologie (IT) samenkomen, brengt dit niet alleen nieuwe voordelen met zich mee, maar ook nieuwe risico's. Dit artikel gaat dieper in op hoe Vulnerability Management en Detectie en Respons (VM/DR) helpen bij het beschermen van bedrijven tegen cyberaanvallen.

Lees verder

Phishing: de verschillende soorten en tegenmaatregelen

Phishing, een sluwe vorm van cybercriminaliteit, heeft zich geëvolueerd tot een veelzijdige bedreiging met verschillende gedaantes. Hackers doen zich bij deze vorm van cybercriminaliteit voor als een betrouwbaar persoon of organisatie en proberen zo gevoelige informatie te stelen van hun slachtoffers (denk aan inloggegevens, creditcardnummers, maar ook persoonlijke informatie om later te gebruiken in een vervolg actie of bijvoorbeeld Whaling*) door middel van Social Engineering.

Lees verder

Tips voor cyberweerbaarheid (Cybersecmonth 2023)

Afgelopen maand (oktober) was het European Cybersecurity Month. Deze jaarlijkse terugkerende campagne is erop gericht om cybersecurity te promoten onder Europese burgers en organisatie, maar ook om up-to-date online beveiligingsinformatie te leveren door middel van activiteiten die het bewustzijn rondom cybersecurity vergroten en het delen van best practices. Dit jaar dook de European Cybersecurity Month campagne dieper in de wereld van Social Engineering, waarbij cybercriminelen slimme en manipulatieve manieren gebruiken om door onze verdedigingslijnen te komen. #BeSmarterThanAHacker was het motto van 2023. Dit refereert naar de kennis en tools die we nodig hebben om ons tegen cybercriminelen te beschermen! Wij hebben deze hele maand handige tips en informatie gedeeld om het bewustzijn rondom cybersecurity te helpen vergroten! Hier vind je alle tips op een rijtje.

Lees verder

Ultimum optimaliseert infrastructuur detailhandelsketens

Ultimum is een toonaangevende IT-dienstverlener die gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige IT-oplossingen aan diverse sectoren. Onlangs heeft Ultimum succesvolle projecten afgerond bij gerenommeerde detailhandelsketens, zoals Rituals en G-Star. Hierbij hebben ze site surveys uitgevoerd, netwerkapparatuur vervangen en het kassasysteem geüpgraded. Speciale standby teams, bestaande uit twee Ultimum specialisten, zijn met een speciaal uitgeruste Ultimum-auto het hele land afgereden om alle filialen van de klanten te bedienen.

Lees verder

Bescherming in een Gedigitaliseerde Wereld

In de snel evoluerende wereld van transport en logistiek speelt technologie een steeds grotere rol. Digitalisering heeft gezorgd voor meer efficiëntie, realtime gegevens en geautomatiseerde processen. Echter, met deze voordelen komen ook nieuwe risico's, vooral op het gebied van cybersecurity. Het waarborgen van een robuuste beveiligingssysteem is van cruciaal belang in deze branche. Hier zijn enkele redenen waarom cybersecurity zo belangrijk is voor transport en logistiek.

Lees verder

Beveiliging in het Digitale Tijdperk

In het digitale tijdperk waarin we ons bevinden, speelt technologie een cruciale rol in vrijwel elk aspect van ons leven. Accountancy is daarop geen uitzondering. Met de groeiende afhankelijkheid van digitale systemen en gegevensopslag wordt de veiligheid van vertrouwelijke financiële informatie steeds belangrijker. Een manier om de veiligheid van deze gegevens te waarborgen, is door middel van penetratietesten.

Lees verder

De voordelen van IT-detachering

Als het gaat om het inhuren van IT-professionals, kan detachering een slimme keuze zijn. Detachering houdt in dat een werknemer voor een bepaalde periode wordt ingehuurd om te werken aan een project of om specifieke taken uit te voeren. In deze blog zullen we enkele voordelen bespreken van detachering in de IT. ☑️

Lees verder