Phishing as a service (PHaaS)

Hoe veilig is jouw bedrijf? Steeds vaker zijn bedrijven en organisaties slachtoffer van cybercriminelen. Het aantal cyberaanvallen stijgt jaarlijks explosief en heeft vaak grote gevolgen. Denk aan een datalek, overname van accounts of Ransomware. Zeker Ransomware komt steeds vaker voor en heeft grote gevolgen. Hiermee verkrijgen criminelen toegang tot het systeem en gijzelen het systeem door bestanden te versleutelen. De bestanden geven zij pas vrij na het betalen van losgeld. Voorkom de onvoorspelbare en grote gevolgen van cyberaanvallen. Beveilig jouw organisatie met diensten als Phishing as a service (PHaaS), PEN-testing en diverse andere maatregelen. Neem contact met ons op en wij nemen de mogelijkheden graag met je door.

Neem contact op

Gevaren zitten in een klein hoekje. Zo kan je diverse digitale maatregelen treffen, maar blijft de 'mens' vaak de zwakste schakel. Security Awareness onder personeel speelt daarom een cruciale rol en dient continu te worden getest om het veiligheidsniveau op peil te houden. Daarom biedt Ultimum Phishing as a service en testen wij periodiek of personeel nog bedachtzaam handelt. Vervolgens bieden wij cybersecurity awareness training aan om het bewustzijn en veiligheidsniveau te verhogen.

Phishing as a service

Phising as a service belangrijker dan ooit

Terwijl Politie Nederland een daling ziet bij traditionele 'zichtbare' criminaliteit, stijgt de 'onzichtbare' criminaliteit. Zo stijgt het aantal slachtoffers onder overheidsinstanties, bedrijven en burgers aanzienlijk. Dit maakt cybersecurity belangrijker dan ooit. Dit geldt voor nu, maar zeker in de toekomst! Wees voorbereid en kies voor de specialisten van Ultimum.

Het is niet meer de vraag 'of' je slachtoffer wordt van een cyberaanval, maar 'wanneer'. De impact van een cyberaanval is lastig in te schatten, maar komt in vele vormen. In bijna alle gevallen gaat dit gepaard met hoge (herstel) kosten en dien je later alsnog te investeren in cybersecurity. Schuif het daarom niet langer vooruit en kies voor Ultimum als security-partner.

security awareness door phising

Hoe werkt Phising as a Service?

Al bij het openen van een e-mail kan een cybercrimineel toegang krijgen tot het systeem. Wij testen daarom periodiek op willekeurige momenten het personeel door een testmail te versturen. Op de achtergrond houden wij bij hoeveel en welke personeelsleden EXTRA aandacht nodig hebben. Hiervoor bieden wij korte cybersecurity trainingen aan om doelgericht het veiligheidsniveau op orde te brengen.

Ook voor de overige personeelsleden blijft security awareness belangrijker. Hiervoor vertellen wij in een gesprek graag meer.

Herkennen van Phishing e-mails

  • Het is belangrijk om Phishing mails te herkennen. Toch wordt de kwaliteit steeds beter, waardoor het lastig kan zijn. Hieronder tref je een aantal tips voor het herkennen van Phishing e-mails.
  • Controleer de afzender en kijk goed naar de domeinnaam. Dit is het deel achter het @-teken en zou overeen moeten komen met de domeinnaam van de afzender.
  • Controleer altijd een link, voordat je hierop klikt. Doe dit door met de muis over de link te plaatsen, waarna het adres in het scherm verschijnt. Vertrouw je het niet? Wij raden eigenlijk altijd aan om zelf naar het domein te surfen via de webbrowser en in te loggen om openstaande meldingen of berichten op de website te lezen.
  • Wees altijd voorzichtig met het openen van bijlagen. Als je de afzender, e-mail of de bijlage niet vertrouwd, moet je deze absoluut niet openen of downloaden.
  • Ook het taalgebruik en de vormgeving kan duiden op een neppe of valse e-mail. Toch is de nieuwste generatie Phishingmails steeds beter en zal dit in de toekomst nog beter beter worden. Let daarom op de huis- en schrijfstijl van de afzender. Je kan eventueel eerdere e-mails met elkaar vergelijken op overeenkomsten of verschillen.
  • Veel gebruikte trucs om persoonsgegevens te verkrijgen zijn e-mails waarin wordt gevraagd om (oude) persoonsgegevens te wijzigen of te updaten. Wees hierop bedacht en bel bij twijfel het bedrijf of de organisatie voor meer informatie.
  • De aanhef van een e-mail kan ook een teken zijn van Phishingmail. Zij beschikken immers (nog) niet over persoonsgegevens. Wanneer de afzender u aanspreekt met algemene termen, zoals Geachte heer/mevrouw of Beste klant kan dit duiden op nepmail.

Wat is zijn Phishing e-mails

Om de gevolgen van Phising te voorkomen is het belangrijk om te weten wat het is, en hoe je het kunt herkennen. De term 'Phishing' stamt af van het woord 'vissen' en sluit aan bij de activiteiten van de cybercrimineel. Door duizenden e-mails te versturen proberen cybercriminelen toegang of gegevens te verkrijgen. Deze e-mails worden steeds beter en overtuigender. Het is daarom belangrijk om personeel te trainen op het herkennen van Phishing mails.

Wij helpen onze klanten met cybersecurity awareness onder personeel. Dit maken wij vervolgens meetbaar door phishingmails te versturen en de beveiliging te testen. Ook aan het IT veiligheidsniveau werken? Kies voor Ultimum.

FAQ: Cybersecurity

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

We starten altijd met een inventarisatie en een pentest. Op basis daarvan kunnen we een plan opstellen om uw IT-infrastructuur op veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken door hackers?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, bijvoorbeeld penetratietesten. Hierdoor kunnen we aan kwetsbaarheden werken en hackers voor zijn.

Kan ik iets doen om hacken van mijn systeem tegen te gaan?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is het gevaar van hackers?

De kans op cyberaanvallen is heel groot wanneer er geen maatregelen worden getroffen om uw systeem te beveiligen. Dagelijks worden tientallen bedrijven aangevallen door hackers. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt gehackt?