Ethical hacking in Nederland

Voor bedrijven en organisaties is beveiliging van het netwerk en systeem tegenwoordig essentieel. Middels ethical hacking stel je de informatiebeveiliging op de proef en breng je kwetsbaarheden in kaart, zodat je deze doelgericht kan afdichten. Het is veelal de eerste stap bij verbetering van de informatiebeveiliging, maar wat doen deze specialisten precies? Bij ethical hacking zoeken specialisten naar een ingang in het systeem en netwerk. Zo leg je zwakke plekken bloot, waarna deze met technische oplossingen worden beveiligd. Vervolgens is netwerk beveiliging en monitoring van groot belang en daar helpt Ultimum graag bij.

Neem contact op

Ethical hacking van Ultimum

Ultimum werkt dagelijks aan de cyber security van bedrijven in Nederland. Data en continuïteit is misschien wel het meest waardevol voor een bedrijf of organisatie. Door middel van een juiste aanpak en cyber security plan werkt Ultimum naar een veilige omgeving. Zo wordt er gekeken naar technische maatregelen, bedrijfsprocessen en de bewustwording onder gebruikers.

Ethical hacking en ethische hackers

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

De mens is vaak nog de zwakste schakel in een organisatie. Door middel van duidelijke afspraken, goed doordachte processen en bewustwording bereik je optimale veiligheid. Ontdek ook hoe je voor netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau zorgt. Uiteraard voldoet ook de IT Security van Ultimum aan de ISO 27001 en NEN7510 norm.

Wat is ethical hacking?

Om het cybercriminelen zo lastig mogelijk te maken gebruiken wij ethical hacking. Ethische hackers hebben als doel om lekken en zwakke plekken te vinden en rapporteren, waarna deze worden beveiligd. Door middel van penetratietesten vinden zij de openingen, waar zij vervolgens proberen in te breken. Door openingen preventief te beveiligen ben je potentiële cybercriminelen een stapje voor.

Ethical hackers voor ICT beveiliging

Voor de beveiliging van de totale ICT beveiliging zijn ethical hackers essentieel. Zij vinden zwakke plekken om hacks, social engineering, datalekken en andere veiligheidsincidenten te voorkomen. Daarbij moeten zij het proces regelmatig herhalen, want ook de kennis en technieken van hackers wordt steeds geavanceerder. Hierop moeten ethical hackers van Ultimum het netwerk structureel testen.

Ultimum hackt Nederlandse overheid

Onlangs hebben ethical hackers van Ultimum nog een kwetsbaarheid op de website van de politie gevonden. Het ging om een "Stored XSS", waarmee cybercriminelen een opening hebben. Natuurlijk is hierop direct geacteerd.

FAQ: Ethical hacking

Hoe gaan ethickal hackers te werk?

Middels bekende methoden, tooling en technieken gaan ethical hackers opzoek naar kwetsbaarheden. Uit de analyse volgt een rapportage, waarna je doelgericht beveiligingsmaatregelen kunt treffen.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij een vaste en betrokken partner als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics