ICT beveiliging toepassingen

IT is niet meer weg te denken uit je organisatie. Het brengt zowel kansen als bedreigingen voor je organisatie. Zo wordt er sneller gewerkt, maar moet het systeem wel onderhouden en gemonitord worden. Gebeurd dit eigenlijk wel en is de ICT beveiliging wel op orde? De gevolgen van cyberaanvallen zijn vaak niet te overzien. Zo kan data op straat belanden, waarvoor je een boete kan krijgen. Nog erger is het natuurlijk als hele bedrijfsprocessen of het netwerk wordt platgelegd.

Neem contact op

Bij Ultimum zijn we de problemen graag voor, zodat processen zorgeloos doordraaien. Na een volledige scan, technische maatregelen en een helder beleid zal het netwerk 24/7 worden gemonitord. Mocht het nodig zijn grijpen onze specialisten direct in.

IT Beveiliging toepassingen

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

Wist je dat?

  • Jaarlijks ongeveer een derde van de MKB bedrijven wordt getroffen door cyberaanvallen?
  • 97% van werkend Nederland herkent niet alle Phishingmails.
  • Nederland nummer 3 van de wereld is met het meeste Phishing aanvallen?
  • 24% van de bedrijven in Nederland update nooit zijn software.
  • Bedrijven 3 keer vaker worden aangevallen dan consumenten.
  • De jaarlijkse schade van diefstal door cyberaanvallen 10 miljard euro is, tegenover 1 miljard euro van reguliere diefstal.

Hoewel de bovenstaande 'weetjes' verontrustend zijn kan je hier wel degelijks iets tegen doen. Doe daarom vandaag nog een cyber security scan of vraag een gesprek aan.

ICT beveiliging oplossingen

Er zijn diverse oplossingen op de markt, maar een combinatie werkt vaak het best. Een goede ICT beveiliging kent geen zwakke plekken, want een cybercrimineel heeft immers maar één opening nodig.

Technische IT security

Om de IT security te optimaliseren heeft Ultimum specialisten in huis. Zo wordt een een penetratietest uitgevoerd en doen ethische hackers diverse pogingen om binnen te komen. Vervolgens volgt een beveiligingsadvies en implementatiefase. Op deze manier versterk je de kwetsbaarheden en minimaliseer je effectieve cyberaanvallen.

Netwerk beveiliging

Een belangrijke stap voor een waterdichte ICT-omgeving is netwerk beveiliging. Zo monitoren specialisten de in- en uitgaande verbindingen en datapakketten 24/7 vanuit het CDC (Cyber Defense Centre). Mocht uit de data blijken dat er toch iemand is binnengekomen grijpt de specialist direct in.

ICT beveiliging beleid

Mens is vaak nog de zwakste schakel in een organisatie. Phishing wordt daarom veelvuldig ingezet door cybercriminelen. Van het totale aantal incidenten heeft Phishing 39% aandeel. Het is dan ook belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken, bedrijfsprocessen te beveiligen en een cyber security plan op te stellen.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze consultants of neem direct contact met ons op. doe geen concessies en wees klaar voor de toekomst. Specialisten van Ultimum kennen de nieuwste producten en technieken als geen ander en brengen de ICT beveiliging op orde.  


Contact via:

Tel: +31 (0)88 118 98 20
E-mail: sales@ultimum.nl


FAQ: ICT Beveiliging

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

Na de intake met onze ICT beveiliging specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Na terugkoppeling starten wij het traject en gaan doelgericht aan de slag.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij al de belangrijkste speler als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur inclusief ICT beveiliging.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics