Samenwerken met Ultimum?

Neem direct contact op!

Pentesten of Penetratietesten uitvoeren

PEN Tests of Penetratietesten is een uitstekend middel om de ICT Veiligheid te controleren. Cybersecurity experts, pentesters of ethische hackers leggen de kwetsbaarheden van jouw netwerk, systeem of gehele IT omgeving bloot. Naderhand kan je de zwakke plekken doelgericht verhelpen. Daarbij kan het onderdeel zijn van een audit of assessment. Ultimum kan voor jou een PEN Test of penetratietest uitvoeren, waarna je een bruikbaar rapport ontvang voor een auditor. Denk aan audits voor DigID, BIO, ISAE of ISO27001. Een vraag, meer informatie of direct aan de slag? Neem direct contact met ons op of plan een afspraak.

Neem contact op

Wat is een Pentest of Penetratietest?

Wanneer je een penetratietest laat uitvoeren laat je legale hackers inbreken op jouw IT omgeving. Voordeel is dat je op deze manier inzicht krijgt in de kwetsbaarheden van het systeem en cybercriminelen voor bent. Kwetsbaarheden in de netwerk beveiliging kan je vroegtijdig beveiligen, waarmee je de organisatie veiliger maakt en risico's minimaliseert.

Pentest of penetratietest uitvoeren

Voor de penetratiesten wordt er gekeken naar diverse IT systemen. Zo voeren wij PEN testen uit op zowel het bedrijfsnetwerk, als webapplicaties, WiFi netwerken, mobiele apps of hardware. Hierdoor worden zwakke punten en openingen vroegtijdig opgemerkt en effectieve cyberaanvallen voorkomen.

Testmethode bij Pentesten

Er zijn kort gezegd drie verschillende testmethodes bij Pentesten. Hierbij moet gezegd worden dat elke variant zijn voor- en nadelen heeft. Een combinatie maakt een cyber security scan vaak compleet. Verder kan is de keuze van Pentest afhankelijk van het doel en de omstandigheden.

Black box

Bij de Black box tests wordt vooraf geen informatie gedeeld en moet een hacker of pentester simpelweg kijken hoe hij binnenkomt. Hij neemt hierbij de mindset van een ambitieuze hacker aan en doet diverse pogingen.

De inzet van Black box penetratietesten wordt gebruikt om de algehele veiligheid te bepalen.

Grey box

Bij een Grey box test komen beide werelden samen. De Pentester krijgt vooraf beperkte informatie over het bedrijf en toegang tot gebruikersaccounts, zoals een klant- of personeelsaccount. Vervolgens gaat de expert met zijn tools en expertise aan de slag.

Grey box testen worden veelal ingezet om te kijken hoe veilig de IT omgeving is vanuit het gebruikersperspectief (klant of medewerker).

White box

White box pentesten worden ook wel clear box of glass box genoemd. Bij deze test geeft de opdrachtgever volledige openheid en wordt alles grondig geanalyseerd. De Whitebox Pentesten kosten veel tijd, omdat de gehele scope tot in detail wordt onderzocht.

Deze methode wordt daarom vaak gebruikt voor kleinere, maar kritische applicaties.

Pentest of Penetratietest van Ultimum

Met ruim 20 jaar ervaring en een geweldig team van ethische hackers staat Ultimum altijd voor je klaar. Meer weten over onze cyber security diensten of benieuwd naar de zwakke plekken van jouw IT-omgeving? Doe een quickscan of neem contact met ons op! White box pentesten worden ook wel clear box of glass box genoemd. Bij deze test geeft de opdrachtgever volledige openheid en wordt alles grondig geanalyseerd. De Whitebox Pentesten kosten veel tijd, omdat de gehele scope tot in detail wordt onderzocht. Deze methode wordt daarom vaak gebruikt voor kleinere, maar kritische applicaties.

Pentest laten uitvoeren

Met ruim 20 jaar ervaring en een geweldig team van ethische hackers staat Ultimum altijd voor je klaar. Meer weten over onze cyber security diensten of benieuwd naar de zwakke plekken van jouw IT-omgeving? Doe een quickscan en laat een Pentest uitvoeren.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze consultants of neem direct contact met ons op. doe geen concessies en wees klaar voor de toekomst. Specialisten van Ultimum kennen de nieuwste producten, technieken en ontwikkeling als geen ander en brengen het IT Security niveau op orde.  


Contact via:

Tel: +31 (0)88 118 98 20
E-mail: sales@ultimum.nl


FAQ: Cybersecurity

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur met pentesten?

We starten altijd met een inventarisatie en een penetratietest. Op basis daarvan stellen we een plan op om de IT-infrastructuur veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken door hackers?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, zoals pentesten. Hiermee werken we aan kwetsbaarheden en zijn we hackers een stap voor.

Wat kan ik doen om een hack van mijn systeem tegen te gaan?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is de dreiging van cybercriminelen?

De kans op cyberaanvallen is erg groot wanneer je geen maatregelen treft om het systeem te beveiligen. Dagelijks vallen hackers tientallen bedrijven aan. De vraag is niet of, maar wanneer je wordt gehackt.