Phishing Awareness training en testing

Steeds vaker proberen cybercriminelen met phishingmails toegang te krijgen tot het systeem met ernstige gevolgen. Denk aan een datalek, het platleggen van processen of gijzeling van het complete systeem middels Ransomware. Naast hoge herstelkosten en een boete zal je later alsnog moeten investeren in cybersecurity maatregelen. Wees criminelen daarom een stap voor en kies voor cybersecurity solutions van Ultimum. Wij zorgen voor effectieve oplossingen en werken met phishing awareness training en testen aan het bewustzijn bij personeel. Zo waarborgen wij de continuïteit en voorkomen conflicten.

Neem contact op

Het veiligheidsniveau is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het meest kwetsbare onderdeel van de organisatie; de mens. Een foutje is zo gemaakt, maar door het bewustzijn op peil te houden en gebruikers structureel te testen blijft de veiligheid op niveau. Met phishing awareness training en testing van Ultimum werk je doelgericht en blijven medewerkers alert. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en wij nemen de mogelijkheden graag even met je door.

Phishing awareness training en testing

Phishing Awareness Training van Ultimum

De kwaliteit van valse e-mails wordt steeds beter, wat herkenning lastig maakt. Als specialist zijn wij bekend met de huidige technieken en zijn wij klaar voor toekomstige. In korte phishing awareness trainingen delen wij de kennis en tips om phishingmails te herkennen.

Hieronder enkele basistips voor het herkennen van phishing.

  • Afzender check: Controleer altijd de afzender en de domeinnaam. De domeinnaam is het deel achter het @-teken en zou overeen moeten komen met de domeinnaam van de afzender.
  • Link check: Controleer altijd een link door de muis over de link te plaatsen. Het webadres verschijnt vervolgens onderin het scherm.
  • Vertrouw je het niet? Wanneer er in een e-mail gevraagd wordt om een handeling raden wij altijd aan om in de browser naar het domein te surfen en openstaande meldingen of berichten op de website te lezen.
  • Bijlagen: Wees altijd alert bij het openen van bijlagen. Wanneer je de situatie niet 100% vertrouwd moet je bijlagen of links absoluut niet openen.
  • Huisstijl: Hoewel cybercriminelen de huisstijl steeds beter kopiëren blijft dit een punt van aandacht. Taalgebruik en vormgeving kunnen een indicatie zijn voor phishingmails.
  • updaten (oude) informatie: Een veel gebruikte truc is het updaten van verouderde persoonsinformatie of wachtwoorden. Wees hier altijd op bedacht en surf in de browser naar de betreffende website om gegevens eventueel te wijzigen. Bij twijfel kan je altijd (telefonisch) contact opnemen met de partij voor navraag.
  • Aanhef: De aanhef van een e-mail kan duiden op Phishingmail. Wanneer een algemene aanhef wordt gebruikt kan het gaan om phishingmail. De afzender beschikt (vaak) niet over persoonsinformatie, waardoor zij gebruik maken van bijvoorbeeld: Geachte heer/mevrouw of Beste klant.

Lees meer: Phishing as a service (PHaaS)


Phishing Awareness Testing

Er zijn steeds meer slachtoffers van cyberaanvallen door overname van accounts of het downloaden van een simpel bestand. Een klik op de verkeerde link of bijlage kan fataal zijn. Met phishing awareness testing van Ultimum controleren wij gebruikers op individueel niveau. Zo krijg je inzicht in de huidige situatie en kunnen we extra aandacht besteden aan gebruikers die dit nodig hebben.

Werkzaam voor (overheids)instanties, MKB en Groot bedrijf kennen wij onze verantwoordelijkheden en ligt de focus op kwaliteit en transparantie. Samenwerken? Neem contact met ons op of plan een afspraak met één van onze cybersecurity specialisten, zodat we de opties samen door kunnen nemen.


Contact via:

Tel: +31 (0)88 118 98 20
E-mail: sales@ultimum.nl


FAQ: Cybersecurity

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

We starten altijd met een inventarisatie en een pentest. Op basis daarvan kunnen we een plan opstellen om uw IT-infrastructuur op veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken door hackers?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, bijvoorbeeld penetratietesten. Hierdoor kunnen we aan kwetsbaarheden werken en hackers voor zijn.

Kan ik iets doen om hacken van mijn systeem tegen te gaan?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is het gevaar van hackers?

De kans op cyberaanvallen is heel groot wanneer er geen maatregelen worden getroffen om uw systeem te beveiligen. Dagelijks worden tientallen bedrijven aangevallen door hackers. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt gehackt?

Uitgelichte topics