Social Engineering uitbesteden

Doet jouw organisatie voldoende aan cybersecurity? Cybercriminelen vallen steeds vaker aan door middel van social engineering met een datalek, overname van accounts of Ransomware als gevolg. Voor slachtoffers kost het oplossen van de problemen veel geld, waarna zij alsnog de beveiliging op orde moeten brengen. Wees daarom voorbereid en voorkom de ernstige gevolgen van cybercriminaliteit. Wij bieden social engineering als een service en testen personeel structureel om de beveiliging op niveau te houden. Daarbij bieden wij training aan om de security awareness te verhogen. Neem hiervoor contact met ons op of plan een afspraak met één van onze specialisten.

Neem contact op

Naast PEN-testing, ethical hacking en digitale maatregelen bieden wij social engineering aan als een dienst. Zo trainen en testen wij personeel om alert te blijven. Cybercriminelen worden steeds agressiever en e-mails steeds beter. Het is niet meer de vraag 'of' je slachtoffer wordt van een cyberaanval, maar 'wanneer'. Schuif maatregelen daarom niet langer vooruit en kies voor Ultimum als security-partner.

Social Engineering als dienst

Social Engineering explosief gestegen

Het beveiligen van de ICT-omgeving en het verhogen van security awareness is belangrijker dan ooit. Zo ziet ook politie Nederland een verschuiving van traditionele 'zichtbare' criminaliteit naar 'onzichtbare' criminaliteit. Daarbij is de schade vaak groter, zoals het lekken van bedrijf- of persoonsgegevens, overname van accounts of het gijzelen van complete IT systemen. Preventiemaatregelen zijn daarom noodzakelijk voor nu, maar zeker in de toekomst.

Een scenario wat helaas steeds vaker voorkomt is dat een bedrijf or organisatie geïnfecteerd raakt met Ransomware. Nadat een medewerker een mail opent of inloggegevens heeft afgestaan plaatsen hackers gevaarlijke software op het systeem. Vervolgens worden bestanden en delen van het systeem versleuteld, waardoor processen of de gehele omgeving onbereikbaar is. Cybercriminelen vragen vaak losgeld om de blokkering op te heffen. Dit voorkomen? Doe er alles aan en neem contact op met onze cybersecurity specialisten.

Social Engineering uitbesteden

Het is belangrijk om op een juiste manier doelgericht aan de slag te gaan. Wij kennen de valkuilen en verbeterpunten als geen ander. Daarbij testen wij het personeel en besteden wij EXTRA aandacht aan medewerkers die niet slagen. Zo verhogen wij de security awareness en leggen wij extra focus op de zwakke plekken binnen een organisatie.

Direct social engineering uitbesteden? Neem direct contact met ons op.

FAQ: Cybersecurity

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

We starten altijd met een inventarisatie en een pentest. Op basis daarvan kunnen we een plan opstellen om uw IT-infrastructuur op veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken door hackers?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, bijvoorbeeld penetratietesten. Hierdoor kunnen we aan kwetsbaarheden werken en hackers voor zijn.

Kan ik iets doen om hacken van mijn systeem tegen te gaan?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is het gevaar van hackers?

De kans op cyberaanvallen is heel groot wanneer er geen maatregelen worden getroffen om uw systeem te beveiligen. Dagelijks worden tientallen bedrijven aangevallen door hackers. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt gehackt?

Uitgelichte topics