SOC Monitoring uitbesteden

Met SOC Monitoring bescherm je de organisatie 24/7 en detecteer je verdachte activiteiten, zoals cyberaanvallen of incidenten. Als specialist zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technieken, waarmee wij cybercriminelen een stap voor zijn. Zo waarborg je continuïteit en blijven applicaties en data toegankelijk. Ontdek in een kort informatiegesprek met een cybersecurity expert de mogelijkheden. Neem direct contact op of maak een afspraak.

Neem contact op Doe Quickscan

Het is niet meer de vraag 'of' je wordt getroffen, maar 'wanneer'. Kies daarom voor hoogwaardige IT-dienstverlening van Ultimum en ga aan de slag met SOC Monitoring. Onze specialisten detecteren dreigingen vroegtijdig. Denk aan bijvoorbeeld ransomware, dataextracties en DDOS aanvallen. Het team onderzoekt bevindingen en grijpt in, wanneer dit nodig blijkt. Zo is de 1e en 2de-lijns security en monitoring analyse direct geregeld.

SOC Monitoring bedrijf

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

24/7 SOC Monitoring

Als full-service IT-dienstverlener voor (overheids)instanties, MKB, Groot bedrijf en Enterprise is Ultimum de aangewezen partij. Een veiligheidsincident betekent niet alleen operationele en financiële schade. Het gaat vaak gepaard met imago en privacy gevolge. Met 24/7 SOC monitoring voorkom je problemen en ben je optimaal beschermd.

Naast het Security Operations Centre biedt Ultimum ook digitale toepassingen, pentesten, ethical hacking en andere diensten. Hier vertellen wij in een kort informatiegesprek graag alles over, zodat IT aansluit bij de huidige behoefte en is voorbereid op de toekomst.

Ontvang SOC-Whitepaper

Veelvoorkomende situaties

Met SOC monitoring is geschikt voor diverse situaties. Hieronder vind je een overzicht van veelvoorkomende zaken die je met SOC detecteert.

 • Verdacht of Botnet-communicatieverkeer
 • Succesvolle inbraakpogingen
 • Datalekken
 • Ransomware
 • Verdachte netwerkpatronen.
 • Drive-by-downloads
 • Malware distributie
 • Beleidsschendingen zoals het gebruik van cloudopslag
 • Hulpmiddelen voor toegang op afstand
 • Onderzoek naar industriële spionage
 • Gevolgen van zero-days en APT's

SOC Monitoring en Awareness

Wij brengen de IT Security op orde met diverse testen, SOC monitoring en awareness training voor personeel. In de praktijk blijkt de gebruiker de zwakste schakel. Het structureel testen en trainen van personeel met phishing mail houdt medewerkers alert en creëert bewustzijn, met uiteindelijk een positief effect op de algehele veiligheid.

FAQ: SOC monitoring

Hoe verzorgt Ultimum SOC Monitoring?

Na de intake met onze specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Vervolgens verzorgen we de inrichting van de SOC en het vervolgtraject; leren, beheren, optimaliseren en toepassen.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij de belangrijkste speler als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur. Dit onder andere middels implementatie van SOC monitoring.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics