Managed SOC

De implementatie van een Security Operations Center (SOC) kan complex zijn. Als organisatie zijn niet altijd de middelen in huis om dit te realiseren, vanwege een gebrek aan capaciteit, kennis, tijd en/of kosten. Externe expertise kan dan oplossing bieden. Daarom biedt Ultimum Managed SOC als een service voor MKB, Grootbedrijf, Enterprise en Overheid. Hierbij nemen wij het opzetten, monitoren en analyseren uit handen. Zo voorkomen of traceren cybersecurity incidenten actief en handelen adequaat om schade te vermijden of minimaliseren.

Neem contact op

Cybercriminelen worden steeds brutaler, geavanceerder en divers. Weerbaarheid is daarom cruciaal en ad-hoc oplossingen volstaan niet langer. Met de state-of-the-art managed SOC van Ultimum beschermen we de ICT-omgeving, apparaten, logs en het netwerk met behulp van geavanceerde data analyse en toonaangevende technologie. Zo kunnen onze klanten tegen lage kosten bedreigingen signaleren en elimineren, waarmee de continuïteit gewaarborgd blijft.

Managed SOC

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

Voorkomen met Managed SOC

Met onze dienstverlening voorkom je operationele-, imago- en financiële schade door veiligheidsincidenten. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op incidenten. Kennis en ervaring zijn een belangrijk middel om cybercriminelen een stap voor te blijven.

Veelvoorkomende veiligheidsincidenten

 • Verdacht of Botnet-communicatieverkeer
 • Succesvolle inbraakpogingen
 • Datalekken
 • Ransomware
 • Verdachte netwerkpatronen.
 • Drive-by-downloads
 • Malware distributie
 • Beleidsschendingen zoals het gebruik van cloudopslag
 • Hulpmiddelen voor toegang op afstand
 • Onderzoek naar industriële spionage
 • Gevolgen van zero-days en APT's

Managed SOC van Ultimum

In het kort is Managed SOC (oftewel SOC as a Service) de dienst om bedreigingen te detecteren en passend te handelen. Door dit proces juist in te regelen garandeer je dat de bedrijfsvoering doordraaid.

Outsourcing van cybersecurity brengt naast externe expertise ook besparing op de kosten met zich mee, zoals grote investeringen in beveiligingssoftware, specialisten, hardware, trainingen en licenties. Daarnaast kent outsourcing een aantal andere voordelen, zoals:

 • Meer focus op de core-business
 • Innovatie en nieuwste technieken
 • Verhoogd servicelevel
 • Toegang tot resources en expertise

Kies ook voor een future-proof digitale infrastructuur. Wij staan voor u klaar!

Externe SOC specialisten

Cybersecurity specialist

Naast de Managed SOC biedt Ultimum als Full-Service IT-Dienstverlener een spectrum aan digitale toepassingen, zoals: pentesten, ethical hacking en cybersecurity awareness training. Hier vertellen wij in een kort informatiegesprek graag alles over, zodat IT aansluit bij de huidige behoefte en is voorbereid op de toekomst.

FAQ: SOC monitoring

Hoe verzorgt Ultimum SOC Monitoring?

Na de intake met onze specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Vervolgens verzorgen we de inrichting van de SOC en het vervolgtraject; leren, beheren, optimaliseren en toepassen.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij de belangrijkste speler als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics