OWASP Pentest laten uitvoeren

OWASP Pentest laten uitvoeren

Er zijn diverse beweegredenen om een penetratietest of pentest te laten uitvoeren. Het is namelijk van groot belang om data en processen te beschermen tegen kwaadwillende. Zo borg je continuïteit en veiligheid en draait de organisatie zorgeloos door. Met een OWASP pentest identificeer je kwetsbaarheden en test je de weerbaarheid van een (web)applicatie, mobiele app of de infrastructuur. Meer informatie of direct aan de slag met Ultimum? Neem contact met ons op of plan een kort informatiegesprek.

Neem contact op

Met een penetratietest krijg je inzicht in de kwetsbaarheden van systemen, het netwerk en de infrastructuur. Belangrijk voor de bescherming van data en persoonsgegevens. Onze specialisten proberen door manipulatie van data binnen te dringen, waarbij zij op vaste punten controleren. Afhankelijk van de behoefte hanteren wij de OWASP Pentest Top-10 of het DigiD-normenkader.

OWASP

OWASP Pentest uitvoeren

Er is steeds meer behoefte aan pentesten om risico's te minimaliseren. Door kwetsbaarheden te beveiligen verklein je de kans op een succesvolle cyberaanval. Ook aan de slag of meer informatie? Wij nemen de mogelijkheden graag met je door.

Neem contact op

Onze specialisten kruipen in de huid van een cybercrimineel en proberen middels diverse methoden toegang te krijgen tot de ICT-omgeving. Uit het onderzoek volgt een rapportage van zwakke plekken in applicaties, het netwerk en systemen. Zo kan je doelgericht aan de slag met het op orde brengen van de beveiliging. Daarbij is de pentest rapportage te gebruiken bij audits voor certificeringen.

Hoe werkt het?

Na bepaling van de behoefte en de gekozen pentest methode gaat de specialist aan de slag. Afhankelijk van de doelstelling kiest men voor een black box, grey box of white box penetratietest.

In de eerste fase brengt de ethische hacker potentiële openingen in kaart. Door de infrastructuur, applicaties en het netwerk te analyseren maakt hij een overzicht van mogelijkheden. Vervolgens begint het aanvallen van de mogelijke openingen en probeert hij op diverse manieren systemen binnen te dringen. Hiervan maakt de pentester een rapportage die je naderhand ontvangt.

Soorten PENtesten van Ultimum

De pentest wordt voor alle typen IT-systemen gebruikt. Denk aan:

  • Het bedrijfsnetwerk of WiFi netwerken
  • Webapplicaties, zoals portals en financiële systemen
  • Mobiel en IOT Hardware, zoals API's of (web)services
  • Industriële systemen, zoals bijvoorbeeld SCADA

Samenwerken met Ultimum?

Met ruim 24 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partij. Wij kenmerken ons als een kwalitatieve, professionele en betrokken Full-Service IT-dienstverlener met diensten als cybersecurity, IT beheer, business solutions en detachering. Hierdoor zijn wij instaat om elk IT-vraagstuk adequaat op te lossen.

Ook aan de slag? Neem direct contact met ons op of maak een afspraak.

Uitgelichte topics