Ethische hacker voor IT beveiliging

Wil je de IT beveiliging van uw webapplicatie, infrastructuur, website of machines controleren op kwetsbaarheden? Dan neem je contact op met Ultimum. Ethische hackers doen diverse beveiligingstests, zoals pentesten. Hiermee brengen zij de zwakke plekken en cyberrisico's in kaart. Belangrijk om te slagen voor een audit of assessment. Ontdek hoe je voor netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau zorgt door Cybersecurity-maatregelen effectief toe te passen.

Neem contact op

Het liefst zijn wij problemen voor en zetten wij Cybersecurity in ter preventie. Uiteraard zijn wij er ook in spoedgevallen. Naast ethische hackers geeft Ultimum ondersteuning voor Cybersecurity awereness binnen het bedrijf en advies m.b.t. bedrijfsprocessen.

Etische hacker inhuren

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

Ethische hacker: Laat jezelf hacken!

Het is ons doel om organisaties en MKB-bedrijven te ondersteunen met de ultieme IT en netwerk beveiliging. Laat jezelf eens hacken! Met etische hackers en pentesten worden veiligheidsrisico's in kaart gebracht. Zo leer je niet alleen de zwakke plekken kennen, maar kan je doelgericht de ICT beveiliging verbeteren. Vervolgens kunnen specialisten het netwerk 24/7 monitoren, waarmee de continuïteit van jouw organisatie gewaarborgd blijft.

Voorkom hacks, social engineering, datalekken en andere veiligheidsincidenten. Doe de gratis Cybersecurity quickscan van Ultimum en test jouw IT security.

Verschil tussen: White hat, grey hat en black hat hackers

Bij ethical hacking geeft een bedrijf toestemming om de gehele IT-omgeving, applicatie of bedrijfskritisch proces te hacken. De IT Security specialist wordt ook wel een 'White hat hacker' genoemd. Tegenhangers zijn Grey hat en Black hat hackers, maar wat is nou eigenlijk het verschil?

White hat hackers

Een white hat hacker wordt ook weleens etische hacker of cybersecurity expert genoemd. Met toestemming van de beheerder wordt door middel van pentesten, tools en handmatig hacken gekeken naar openingen en zwakke plekken. Intentie van een white hat hacker is om de kwetsbaarheden in kaart te brengen en te rapporteren, zodat hier iets mee gedaan kan worden.

Grey hat hacker

In tegenstelling tot white hat hackers hebben de Grey hat hackers geen toestemming van een bedrijf of organisatie. Toch is dit niet de ergste soort, want zij hacken met goede intenties. Zo zal een Grey hat hacker achteraf laten weten dat hij binnen is gekomen, zodat een opening kan worden beveiligd. Met verkregen informatie of toegang tot het systeem doet de Grey hat hacker verder niets.

Black hat hacker

In het ergste scenario krijg je te maken met een Black hat hacker. Deze persoon heeft geen toestemming en kwaadwillende intenties. Black hat hackers verkopen of publiceren verkregen data en leggen soms hele systemen, applicaties, machines of websites plat. Soms vraagt een hacker losgeld, waarna hij het (mogelijk) terugzet naar de oude situatie. Dit gebeurd echter niet altijd, waardoor bedrijven uren, dagen of weken stil kunnen liggen.

Black hat hackers en Universiteit Maastricht

In 2020 werd de Universiteit van Maastricht gehackt door Black hat hackers. Hierbij werd de complete ICT omgeving gegijzeld door Ransomeware. Voor 200 duizend euro aan bitcoins heeft de Universiteit van Maastricht de hackers uiteindelijk afgekocht. Vervolgens heeft een cyber security bedrijf een onderzoek uitgevoerd, waaruit bleek dat de hackers al 2 maanden toegang hadden tot het netwerk van de universiteit.

Het begon met twee simpele Phishingmails waar medewerkers op hebben geklikt. Met de toegang installeerde de hackers Ransomeware (gijzelsoftware), waarna beheerders geen toegang meer hadden tot de bestanden. Ook de toegang tot back-ups werd ontzegd.


Contact via:

Tel: +31 (0)88 118 98 20
E-mail: sales@ultimum.nl


FAQ: Ethische hacker

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

Na de intake met onze etische hackers of specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Na terugkoppeling starten wij het traject en gaan doelgericht aan de slag.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij al de belangrijkste speler als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie. Dit onder andere met etische hackers.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics