Ethische hacker voor IT beveiliging

Ethische hacker voor IT beveiliging

Wil je de IT beveiliging van uw webapplicatie, infrastructuur, website of machines controleren op kwetsbaarheden? Dan neem je contact op met Ultimum. Ethische hackers doen diverse beveiligingstests, zoals pentesten. Hiermee brengen zij de zwakke plekken en cyberrisico's in kaart. Belangrijk om te slagen voor een audit of assessment. Ontdek hoe je voor netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau zorgt door Cybersecurity-maatregelen effectief toe te passen.

Neem contact op

Het liefst zijn wij problemen voor en zetten wij Cybersecurity in ter preventie. Uiteraard zijn wij er ook in spoedgevallen. Naast ethische hackers geeft Ultimum ondersteuning voor Cybersecurity awereness binnen het bedrijf en advies m.b.t. bedrijfsprocessen.

Ethische hackers

Ethische hacker: Laat jezelf hacken!

Het is ons doel om organisaties en MKB-bedrijven te ondersteunen met de ultieme IT en netwerk beveiliging. Laat jezelf eens hacken! Met etische hackers en pentesten worden veiligheidsrisico's in kaart gebracht. Zo leer je niet alleen de zwakke plekken kennen, maar kan je doelgericht de ICT beveiliging verbeteren. Vervolgens kunnen specialisten het netwerk 24/7 monitoren, waarmee de continuïteit van jouw organisatie gewaarborgd blijft.

Voorkom hacks, social engineering, datalekken en andere veiligheidsincidenten. Doe de gratis Cybersecurity quickscan van Ultimum en test jouw IT security.

Verschil tussen: White hat, grey hat en black hat hackers

Bij ethical hacking geeft een bedrijf toestemming om de gehele IT-omgeving, applicatie of bedrijfskritisch proces te hacken. De IT Security specialist wordt ook wel een 'White hat hacker' genoemd. Tegenhangers zijn Grey hat en Black hat hackers, maar wat is nou eigenlijk het verschil?

White hat hackers

Een white hat hacker wordt ook weleens etische hacker of cybersecurity expert genoemd. Met toestemming van de beheerder wordt door middel van pentesten, tools en handmatig hacken gekeken naar openingen en zwakke plekken. Intentie van een white hat hacker is om de kwetsbaarheden in kaart te brengen en te rapporteren, zodat hier iets mee gedaan kan worden.

Grey hat hacker

In tegenstelling tot white hat hackers hebben de Grey hat hackers geen toestemming van een bedrijf of organisatie. Toch is dit niet de ergste soort, want zij hacken met goede intenties. Zo zal een Grey hat hacker achteraf laten weten dat hij binnen is gekomen, zodat een opening kan worden beveiligd. Met verkregen informatie of toegang tot het systeem doet de Grey hat hacker verder niets.

Black hat hacker

In het ergste scenario krijg je te maken met een Black hat hacker. Deze persoon heeft geen toestemming en kwaadwillende intenties. Black hat hackers verkopen of publiceren verkregen data en leggen soms hele systemen, applicaties, machines of websites plat. Soms vraagt een hacker losgeld, waarna hij het (mogelijk) terugzet naar de oude situatie. Dit gebeurd echter niet altijd, waardoor bedrijven uren, dagen of weken stil kunnen liggen.

Black hat hackers en Universiteit Maastricht

In 2020 werd de Universiteit van Maastricht gehackt door Black hat hackers. Hierbij werd de complete ICT omgeving gegijzeld door Ransomeware. Voor 200 duizend euro aan bitcoins heeft de Universiteit van Maastricht de hackers uiteindelijk afgekocht. Vervolgens heeft een cyber security bedrijf een onderzoek uitgevoerd, waaruit bleek dat de hackers al 2 maanden toegang hadden tot het netwerk van de universiteit.

Het begon met twee simpele Phishingmails waar medewerkers op hebben geklikt. Met de toegang installeerde de hackers Ransomeware (gijzelsoftware), waarna beheerders geen toegang meer hadden tot de bestanden. Ook de toegang tot back-ups werd ontzegd.


Contact via:

Tel: +31 (0)88 118 98 20
E-mail: sales@ultimum.nl


FAQ: Ethische hacker

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur met ethische hackers?

We starten altijd met een inventarisatie, ethische hackers en een pentest. Op basis daarvan kunnen we een plan opstellen om uw IT-infrastructuur op veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken met een ethische hacker?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, zoals penetratietesten en technieken van ethische hackers. Hierdoor brengen wij de kwetsbaarheden in kaart en zijn wij hackers een stap voor.

Wat kan ik doen om een hack van mijn systeem te voorkomen?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is het gevaar van hackers?

De kans op cyberaanvallen is heel groot wanneer er geen maatregelen worden getroffen om uw systeem te beveiligen. Dagelijks worden tientallen bedrijven aangevallen door hackers. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt gehackt?

Uitgelichte topics