Cybersecurity

Safety first! Het is nu eenmaal een feit van onze tijd, beveiliging (Cybersecurity) van de IT-huishouding is een must. In veel gevallen zien we dat het goed beveiligen van een bedrijfsnetwerk, applicaties en onderdelen pas op de agenda komt na een calamiteit.

Uiteraard zijn we er voor u als er echt nood aan de man is. Liever willen we het voor u voorkomen. Zorgen dat we vooraf weten waar de zwakste schakel zit en voorkomen dat er een probleem is. Bij Ultimum kennen we een aantal diensten die ervoor zorgen dat we kunnen voorkomen maar ook genezen.

U-Secure: Cybersecurity van Ultimum

De Ultieme Cybersecurity aanpak bestaat bij Ultimum uit:

  • Aanvallen: Weten waar de zwakke punten zijn in uw IT. Dat doen we door inzet van Penetratie testen (PEN Test). Onze “Hackers” gaan kijken hoe ze bij u binnen kunnen komen. 
  • Beveiligen: Technische maatregelen om inbraak door cybercriminelen te voorkomen
  • Beleid: Het opzetten en handhaven van een compliant privacy- en ICT-gebruiksbeleid
  • Bewustwording: Cybersecurity awareness trainingen voor de beste IT security: bewust en alert personeel
  • Monitoren: Als de technische kant is gerealiseerd kunnen we voor u de veiligheid in de gaten houden. 24/7 wordt uw netwerk vanuit ons CDC (Cyber Defense Centre) gemonitord en waar nodig ingegrepen.

Data behoort misschien wel tot het meest waardevolle bezit van de organisatie. Dat bezit wil je goed beschermen middels afdoende beveiliging. Want als klantgegevens, offertes, tekeningen, transacties, personeelsdossiers of andere gegevens op straat belanden, kan dat operationele problemen, reputatieschade en zelfs boetes tot gevolg hebben.

Bewuste gebruikers
Als het gaat om informatiebeveiliging is de mens het meest kwetsbare onderdeel. Wij hebben een methodiek ontwikkeld die leid tot het juiste veiligheidsbewustzijn bij medewerkers. Zo voorkomt u hacks, social engineering, datalekken en andere veiligheidsincidenten.

Een effectieve en secure organisatie
Een veilige omgeving begint met de juiste afspraken en goed doordachte processen. Ontdek hoe je voor netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau zorgt door Cybersecurity-maatregelen effectief in jouw organisatie te beleggen. Uiteraard voldoet onze eigen beveiliging ook aan de ISO27001 en NEN7510 norm.

Een waterdicht ICT-landschap

Eén zwakke plek daaraan heeft hacker heeft al genoeg. Daarom is de uitdaging ook om dat u zelf alle mogelijke datalekken te vindt en dicht. Gelukkig kunnen wij dit voor u doen. Ultimum test hoe veilig uw IT-omgeving is en legt alle zwakke plekken bloot. Vervolgens helpen onze Cybersecurity-experts je bij het aanpakken van eventuele problemen.

Aangescherpte privacy en security wetgeving
De nieuwe Europese wetgeving op het gebied van privacy, de GDPR, stelt vanaf mei 2018 hogere eisen aan organisaties stellen als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens. De Nederlandse variant van deze wet is de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming). De nieuwe wet is in het leven geroepen om de persoonlijke gegevens van individuen beter te beschermen. Voor bijna alle instanties en bedrijven heeft dit effect op de manier van werken met persoonsgegevens. We helpen je met het opstellen van een plan van aanpak en de juiste maatregelen te treffen op zowel technisch als organisatorisch vlak.

U Managed Cybersecurity diensten

Vulnerability Scanner 
Op dagelijkse basis scannen en monitoren we je ICT-omgeving op Cybersecurity risico’s en kwetsbaarheden.

Hacker Alert 
Is er ondanks de Cybersecurity maatregelen toch nog een hacker binnen gekomen in het netwerk, dan zorgt de Hacker Alert voor alarmering.

Cybersecurity dashboard 
Het Cybersecurity dashboard geeft je inzicht in de resultaten van de vulnerability scanners, webscanners en Hacker Alert.

Phishing as a Service 
Met de dienst Phishing as a Service meten we periodiek de Cybersecurity.

Onze concrete producten om snel aan de slag te gaan met uw Cybersecurity

U-Consult Cybersecurity: IT en Business komen samen laat u adviseren 

Het doel van IT-consulting is om u optimaal te adviseren bij het gebruik van IT zodat bedrijfsdoelen kunnen worden gehaald. Net als bij businessconsulting, omvat U-Consult zowel IT-consulting als advies- en implementatie diensten. U-Consult kent een projectmatige werkwijze waardoor er een duidelijk begin en eindpunt is. Voor en tijdens een project maakt net dat stukje extra expertise het verschil. Ultimum heeft diverse specialisten voor u klaar staan op het gebied van Cybersecurity die u met raad en daad bij kunnen staan.


FAQ: Cybersecurity

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

We starten altijd met een inventarisatie en een pentest. Op basis daarvan kunnen we een plan opstellen om uw IT-infrastructuur op veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken door hackers?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, bijvoorbeeld penetratietesten. Hierdoor kunnen we aan kwetsbaarheden werken en hackers voor zijn.

Kan ik iets doen om hacken van mijn systeem tegen te gaan?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is het gevaar van hackers?

De kans op cyberaanvallen is heel groot wanneer er geen maatregelen worden getroffen om uw systeem te beveiligen. Dagelijks worden tientallen bedrijven aangevallen door hackers. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt gehackt?

Interesse?

Samenwerken met Ultimum om uw IT-infrastructuur op orde te krijgen?
Neem direct contact met ons op!