Cybersecurity wordt vaak gelieerd aan risico- en compliance standaarden. Er zijn veel certificeringen en standaarden die worden gebruikt om compliant te zijn. Zo worden de ISO-27001, NEN-7510 en privacyregelgeving “Algemene Verordening Gegevensbescherming” (AVG)* steeds vaker gebruikt in organisaties. Uiteraard voldoet onze eigen beveiliging ook aan de ISO27001 en NEN7510 norm.

Mede dankzij de invoering van AVG is Cybersecurity nu ook een hot topic in de boardroom geworden; ook vanwege de boetes die de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kan uitdelen. Het is nu eenmaal een feit van onze tijd, (preventieve) beveiliging van de IT is een must geworden!

* De nieuwe Europese wetgeving op het gebied van privacy, de GDPR, stelt vanaf mei 2018 hogere eisen aan organisaties stellen als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens. De Nederlandse variant van deze wet is de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming). De nieuwe wet is in het leven geroepen om de persoonlijke gegevens van individuen beter te beschermen. Voor bijna alle instanties en bedrijven heeft dit effect op de manier van werken met persoonsgegevens.

Neem contact op

Lees ook onze topic: Cyber security audit

Uitgelichte topics