Cyber security audit

Hoe veilig is jouw organisatie? Wat doen jullie aan cybersecurity? Breng jouw netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau en zet IT security oplossingen effectief in. Bij een cyber security audit van Ultimum ontvang je een rapportage van de zwakke plekken en kwestsbaarheden in het systeem, applicaties en het netwerk. Zo kan je doelgericht aan het cybersecurity niveau werken.

Neem contact op

Na een cyber security audit heb je een overzicht van de bedrijfskritische punten, zijn risico's en kwetsbaarheden duidelijk en kan je specifieke maatregelen treffen. Daarbij kan je het rapport gebruiken bij een audit voor een ISO-certificering. Uiteraard voldoet onze eigen veiligheid ook aan de ISO 27001 en NEN7510 norm.

Cyber security audit

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

Cybersecurity audit checklist

Er zijn diverse manieren om een cybersecurity audit uit te voeren. Een aantal onderdelen en registraties dienen verplicht aanwezig te zijn in de documentatie die je aanlevert voor de aanvraag van de audit. Hieronder een lijst van vereiste documentatie en registraties.

 • Toepassingsgebied ISMS
 • Informatiebeveiligingsbeleid en doelstellingen
 • Methodologie voor risicoanalyse- en acties
 • Verklaring van Toepasselijkheid
 • Actieplan voor Risicobehandeling
 • Rapport Risicoanalyse
 • Beveiligingsverantwoordelijken en taken
 • Inventarisatie bedrijfsmiddelen
 • Acceptabel gebruik van bedrijfsmiddelen
 • Toegangsbeleid
 • Bedieningsprocedures voor beheersing ICT
 • Eisen voor informatiebeveiliging
 • Beveiligingsbeleid leverancier(s)
 • Procedures voor incidentbeheer
 • Procedures voor bedrijfscontinuïteit
 • Wetgeving, regelgeving en contractuele verplichtingen

Het opstellen van een degelijke cyber security audit is een specialistische taak. Wanneer je dit op een juiste manier doet heeft de organisatie ook werkelijk iets aan het rapport, omdat je kwetsbaarheden en procesverbeteringen effectief kan aanpakken. Verhoog de kwaliteit van het rapport en versnel het proces door de cyber security audit bij Ultimum neer te leggen. Onze experts helpen graag.

Wat is ISO27001?

ISO27001 is de meest gebruikte informatiebeveiligingsnorm wereldwijd. Het basis principe van de certificering is het beheersen van risico's door deze op te sporen en effectief te beveiligen. Een klus die Ultimum graag oppakt. De ISO 27001 certificering omvat niet alleen de ICT beveiliging, zoals Firewalls, Malware en overige cybersecurity maatregelen. Het gaat tevens om het beheersen van processen, juridische bescherming, de gebruiker en fysieke bescherming ter behoeve van de informatiebeveiliging.

Gerelateerde ISO normen

 • ISO 27002: richtlijnen voor implementatie van maatregelen beschreven in ISO 27001.
 • ISO 27004: richtlijnen voor het meten van informatiebeveiliging. Zo maak je behaalde doelen van ISO 27001 meetbaar.
 • ISO 27005: richtlijnen voor informatiebeveiliging risicomanagement, waarmee je details krijgt over hoe je een risicobeoordeling en analyse correct moet uitvoeren.

Cyber security audit laten uitvoeren?

Ultimum helpt graag met een cyber security audit. Desgewenst brengen wij de kwetsbaarheden in kaart en nemen deze doelgericht onder handen. Ook coaching, bedrijfsprocessen en actieplannen kunnen wij meenemen in het traject.

Om het cybersecurity niveau op het hoogste niveau te houden kies je natuurlijk voor cyber security van Ultimum. Hierbij monitoren wij het systeem en netwerk dagelijks en voorkomen wij hacks, social engineering, datalekken en andere veiligheidsincidenten. Ook werken we aan de awareness onder gebruikers. Door middel van cyber security training maken we medewerkers bewust van de dreiging en minimaliseren we de kans op dreigingen. Continuïteit van jouw organisatie waarborgen en zorgeloos aan het werk? Vraag een gesprek aan met één van onze specialisten.

FAQ: Cybersecurity audit

Hoe verzorgt Ultimum de cybersecurity audit?

Na de intake met onze specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Na terugkoppeling starten wij de cybersecurity audit en gaan doelgericht aan de slag.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij een vaste en betrokken partner als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur. De cybersecurity audit is hier een belangrijk onderdeel van.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics