Ultimum trots zilver sponsor van Miles Against Cancer

De Miles against Cancer gaat het 4e jaar in, en hoe! Dit jaar wordt er op 15/16 augustus door alle 12 provinciën van Nederland gefietst. In totaal ruim 300 mijl (500 kilometer) in 24-uur voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Ultimum is trots om dit jaar sponsor te zijn van dit goede doel!

Het is geweldig om te zien dat het eerste doel van € 10.000,- al ruim voorbijgestreefd is en de teller (ten tijde van schrijven) al op ruim € 18.000,-! Omdat het zo hard gaat is het doel voorlopig verhoogd naar € 20.000,- , maar meer mag natuurlijk ook, iedere cent telt in de bestrijding van deze nare ziekte!

Dankzij de vele schenkingen van donateurs kan de Prinses Máxima Centrum Foundation voorzieningen realiseren die buiten de reguliere zorgdekking vallen. Deze voorzieningen zijn van cruciaal belang voor het welzijn van kind en gezin tijdens het langdurige proces van behandelingen en opnames én in de herstelperiode daarna.

Over het Princes Maxima Centrum

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Dat initiatief is uitgemond in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt.

In het Prinses Máxima Centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Het Prinses Máxima Centrum begon als eigen organisatie met het verlenen van zorg aan kinderen met bepaalde vormen van kanker in het najaar van 2014. Dat gebeurde vanaf eigen afdelingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In 2016 startten we met research onder de vlag van het Prinses Máxima Centrum. In 2016 begon ook de bouw van ons centrum tegenover het WKZ in Utrecht. Op 18 mei 2018 werd het nieuwe gebouw in gebruik genomen door de eerste patiënten.

Lees meer over deze specifieke actie of doneer op onderstaande site!

https://www.maximaalinactie.nl/team/milesagainstcancer/updates

Uitgelichte topics