Stad & Natuur draag beheer ICT over aan Ultimum

Stichting Stad & Natuur Almere en het Almeerse bedrijf Ultimum hebben de handen ineen geslagen en een handtekening gezet onder een 3-jarige outsourcingsovereenkomst. Hiermee is Ultimum de nieuwe ICT-partner die het volledige beheer van de ICT gaat doen. Stad & Natuur heeft 15 vaste werkplekken voor medewerkers en maar liefst 8 prachtige locaties door heel Almere waar gasten kunnen genieten van de natuur. Om zich volledig te kunnen focussen op het beheren en programmeren van hun locaties en organiseren van diverse activiteiten, zocht Stad & Natuur een nieuwe ICT-partner die de zorgen rondom de ICT wegneemt. Hierin hebben ze met Ultimum de juiste partner gevonden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Rodrigo A. Soto Escamilla (Ultimum) en Liesbeth Bronkhorst (Stad & Natuur)

Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur over de keuze voor Ultimum: “Stad & Natuur bestaat uit een bescheiden club medewerkers die verspreid zitten over onze verschillende locaties in Almere, van Kinderboerderij tot Natuurbelevingcentrum. Wij werken veel samen met allerlei partners, scholen en bewoners. Het is voor ons van belang dat de ICT goed werkt en dat we korte lijnen hebben met de partij die ons daarin ondersteunt. Dat Ultimum een Almeers bedrijf is, is voor ons ook een pluspunt.”

Ultimum is trots en enthousiast het totale ICT-beheer voor Stad & Natuur te mogen overnemen. Als Almeers bedrijf zijn ze namelijk nauw betrokken bij Almere en de pracht die Almere te bieden heeft. Na de overname van de ICT-omgeving zullen er verschillende leuke projecten volgen om de omgeving van de locaties te optimaliseren. Zo zal er onder andere worden gekeken hoe de bezoekers, op de verschillende mooie plekken die Stichting Stad & Natuur beheert, van Wi-Fi kunnen worden voorzien. Gegevens worden veilig opgeslagen in een datacenter in Nederland (Cloud) zodat S & N verder geen omkijken meer heeft naar haar ICT en voldoet aan de laatste normen rondom de huidige wetgeving, met certificeringen zoals de ISO9001, de ISO27001 en de NEN7510.

Over Stad & Natuur
Stad & Natuur Almere is een Almeerse Stichting die de inwoners van Almere laat genieten van de natuur in en rond de stad op een directe en toegankelijke manier. S & N betrekt jong en oud bij de Almeerse buitenruimte en activeert mensen om een positieve bijdrage te leveren aan de groene, gezonde en duurzame stad. In de afgelopen 11 jaar heeft de Stichting zich ontwikkeld tot expertisecentrum op het gebied van publieksprogrammering en educatie voor natuur, milieu en duurzaamheid.

Uitgelichte topics