Rodrigo als Verschilmaker aanwezig bij Vuur van de Vrijheid!

Het is alweer 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar is het thema van de herdenking verbondenheid. Dit past goed bij de twee minuten stilte we die ieder jaar met zijn allen houden, om stil te staan bij alle omgekomen oorlogsslachtoffers. Verder is het dit jaar een bijzonder evenement voor onze directeur Rodrigo, die als Verschilmaker vanuit provincie Flevoland aanwezig is bij Vuur van de Vrijheid in Wageningen!

Door het hele land zijn er verschillende herdenkingen, na twee jaar corona ook gewoon weer met publiek en zonder beperkingen. Daarnaast is het natuurlijk een bijzondere herdenking door de huidige situatie met Oekraïne.


Wat veel mensen misschien niet weten is dat er, na de twee minuten stilte om 20.00u en de verschillende herdenkingsceremonies door het hele land, ieder jaar een hoop gebeurt ter voorbereiding op 5 mei. Ieder jaar wordt namelijk om middernacht in Wageningen, voor Hotel De Wereld – waar in 1945 werd onderhandeld over de Duitse overgave – op het 5 Mei Plein, het bevrijdingsvuur ontstoken. Voor Ultimum dit jaar een bijzondere gebeurtenis…


Onze directeur Rodrigo is namelijk geselecteerd en uitgenodigd als Verschilmaker vanuit Flevoland. Dit betekent dat hij vanavond aanwezig is in Wageningen bij de live uitzending van Vuur van de Vrijheid (vanaf 23.00u live op NPO1) en om 00.00u op 5 mei het vrijheidsvuur ontvangt van de burgemeester. Dit vuur wordt van de fakkel overgezet naar een olielamp zodat Rodrigo dit vuur veilig (en brandend) mee kan nemen naar Flevoland om deze in de middag van 5 mei te overhandigen aan de (loco)burgemeester van Almere. Deze zal het vuur overnemen om aan te steken in Almere voor de hele provincie Flevoland.


Rodrigo is ontzettend trots en voelt zich vereerd dit te mogen doen namens onze provincie. We wensen hem een bijzondere avond in Wageningen en zullen morgen op hem en het vuur  wachten voor de ceremonie op Bevrijdingsdag!

Uitgelichte topics