Miljoenen hotelkamers moeiteloos te openen door hackers!

Een lek in de software van hotelkamersloten heeft alarmerende gevolgen. Hackers kunnen zonder veel moeite toegang krijgen tot meer dan 3 miljoen hotelkamers wereldwijd. Het lek, ontdekt tijdens een hackersevenement in Las Vegas in 2022, werpt een schaduw over de veiligheid van de hotelindustrie, ondanks pogingen tot herstel door het bedrijf achter de betreffende software.

Een groep beveiligingsexperts, waaronder Ian Carroll en Lennert Wouters, onthulde dat het mogelijk is om de software van Saflok-sloten te hacken met behulp van een techniek genaamd "Unsaflok". Saflok, een product van het Zwitserse bedrijf Dormakaba, wordt wereldwijd gebruikt in meer dan 13.000 hotels in 131 landen. Het lek stelt hackers in staat om met relatief eenvoudige middelen hotelkamers te betreden, waardoor de veiligheid van miljoenen reizigers in gevaar komt.

Hoewel Dormakaba een fix heeft uitgebracht voor het lek, blijft de implementatie ervan een uitdaging. Slechts 36 procent van de Saflok-sloten is momenteel geüpdatet, deels vanwege technische beperkingen en deels door het trage updateproces bij hotels. Sommige Saflok-systemen vereisen zelfs volledige hardwarevervanging, wat tot aanzienlijke vertragingen kan leiden in het veiligstellen van hotelkamers.

Het team van experts benadrukt het belang van bewustzijn bij reizigers. Hotelgasten wordt geadviseerd geen waardevolle spullen onbeheerd achter te laten in hun kamers en extra voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruiken van de veiligheidsketting op de deur. Bovendien waarschuwen ze dat dit lek mogelijk al jarenlang wordt misbruikt door kwaadwillende actoren, wat de urgentie van het probleem benadrukt.

De onthulling van dit lek werpt een nieuw licht op de beveiligingsuitdagingen waarmee de hotelindustrie wordt geconfronteerd. Het benadrukt ook de noodzaak voor zowel fabrikanten als hoteliers om proactieve maatregelen te nemen om de veiligheid van gasten te waarborgen.

 

Bron:

MSN.com/info@bright.nl (https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/hackers-kunnen-moeiteloos-3-miljoen-hotelkamers-openen/ar-BB1kpilH?ocid=entnewsntp&pc=U531&cvid=5a9a077048554229d4328d897474ae4f&ei=115)

Uitgelichte topics