Hulpgoederen voor Oekraïne naar Polen gebracht

De groep vrijwilligers die dinsdagochtend uit Almere vertrok, is aangekomen in Warschau in Polen. In vier busjes hebben ze hulpgoederen voor Oekraïners vervoerd en afgeleverd in het Ptak Expo Centrum net buiten de stad. Verslaggever Jaap van den Biesen reist met de groep mee om verslag te doen van de hulpacties.

"Luiers, flesjes water, spullen voor de persoonlijke hygiëne... Van alles is door de groep vrijwilligers verzameld en naar een grote hal gebracht", vertelt Van den Biesen. Het is een komen en gaan van mensen die spullen komen brengen. Vanaf deze grote hal worden de hulpgoederen verdeeld over verschillende plekken.

De stemming van de vrijwilligers veranderde tijdens de 16 uur durende rit naar Polen, merkte Van den Biesen. Zeker naarmate ze dichterbij hun eindbestemming kwamen. Initiatiefnemer Cees van Dijk: "Het is niet zomaar een rit. Hoe dichter we bij het oorlogsgebied kwamen, hoe meer het besef kwam dat we met iets serieus bezig zijn en hulp kunnen verlenen."

Nu de hulpgoederen zijn afgeleverd gaat de groep vrijwilligers naar een kerk in de buurt waar vluchtelingen worden opgevangen. Er is vooraf contact geweest met de hulpverleners daar en er staat een groep van 21 vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, die met hen mee reizen naar Nederland. Daar is al een opvangplek voor hen geregeld.

Ultimum bedankt donateurs:

Namens Ultimum was anderhalve bus gevuld met goederen dankzij vele donaties! Onze dank daarvoor gaat uit naar: Rob van Leijen (Jumbo Van Leijen), Kim Bouman, Alcatel-Lucent, Yvette de Bake, Diks Autoverhuur, Barry Swart, Dennis Ostendorf, Martijn Kos, Ultimum collega’s Georg Sabel, Bas van Westerloo, Alexandra Colina da Costa en nog meer donateurs die niet genoemd willen worden.

Jullie zijn allemaal (donateurs en vrijwilligers die nu op pad zijn) geweldig, bedankt!

 

 

Bron Omroep Flevoland:

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/276548/hulpgoederen-voor-oekraine-naar-polen-gebracht

Uitgelichte topics