Formule 1 organisator België getroffen door Phishing

De organisatie van de aankomende Formule 1 Grand Prix in het Belgische Spa waarschuwt dat er phishingmails uit haar naam worden verstuurd naar klanten. Door een hack zouden de e-mailadressen van ticketkopers gestolen zijn.

Hackers sturen uit naam van de ticketverkoper e-mails waarin klanten worden uitgenodigd om op een link te klikken waarmee ze een cadeaubon van vijftig euro zouden ontvangen, laat de organisatie weten aan de Belgische omroep RTBF.

Artikel gaat verder onder formulier.

MELD U AAN VOOR ONS WEBINAR

Weet u hoe kwetsbaar uw organisatie is?

Op donderdag 21 maart houden wij tussen 12u en 13u een webinar over de mogelijke gevaren die op de loer liggen op het gebied van Cybersecurity. Schrijf u in voor dit Webinar en beveilig uw organisatie op tijd!

Aanmelden voor webinar: "Weet hoe kwetsbaar je bent!"
Voornaam*
Achternaam*
Emailadres*
Organisatie*
Telefoonnummer
 

Als klanten op de link klikken, komen ze op een nagemaakte versie van de echte website van Spa Grand Prix terecht. Daarop worden ze gevraagd om hun bankgegevens in te vullen om de cadeaubon te kunnen verzilveren. Dit betreft een poging tot phishing, waarbij de hackers de bankgegevens van klanten proberen te stelen. De ticketverkoper heeft een mail naar klanten gestuurd om ze te waarschuwen voor de phishingpoging.

De website van organisatie van de Grand Prix in België is volgens RTBF ergens in de afgelopen dagen gehackt. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. De ticketverkoper heeft de hack zelf niet gemeld.

Ook is niet duidelijk hoeveel klanten deze mails hebben ontvangen. Op het internetforum Reddit laten veel gebruikers weten dat ze dezelfde phishingmail hebben ontvangen. Het lijkt er dus op dat een deel of alle mensen die ooit kaartjes voor de Grand Prix hebben besteld, deze mail hebben ontvangen. De organisatie noemt niet of er naast e-mailadressen ook andere gegevens van klanten zijn gestolen.

 

Bron:

Nu.nl (https://www.nu.nl/tweakers/6305649/ticketverkoper-f1-grand-prix-belgie-waarschuwt-voor-phishing.html)

Uitgelichte topics