European Cyber Security Month - Be Smarter than a hacker

Het is oktober en dus is het weer tijd voor de European Cybersecurity Month campagne! Deze jaarlijkse terugkerende campagne is erop gericht om cybersecurity te promoten onder Europese burgers en organisatie, maar ook om up-to-date online beveiligingsinformatie te leveren door middel van activiteiten die het bewustzijn rondom cybersecurity vergroten en het delen van best practices.

Dit jaar duikt de European Cybersecurity Month campagne dieper in de wereld van Social Engineering, waarbij cybercriminelen slimme en manipulatieve manieren gebruiken om door onze verdedigingslijnen te komen.

#BeSmarterThanAHacker is het motto van 2023. Dit refereert naar de kennis en tools die we nodig hebben om ons tegen cybercriminelen te beschermen!

Wij zullen deze hele maand handige tips en informatie delen om het bewustzijn rondom cybersecurity te helpen vergroten!

 

MKB krijgt deze maand subsidie ten behoeve van cyberweerbaarheid

Deze week hebben we ook een artikel gedeeld over de subsidie die beschikbaar is gesteld voor MKB om te werken aan hun cyberweerbaarheid.

MKB-bedrijven tot 50 medewerkers en een maximale jaaromzet van 10 miljoen euro, kunnen via de subsidieregeling “Mijn Cyberweerbare Zaak” een subsidie ontvangen voor de aanschaf en implementatie van één of meer cruciale cyberweerbaarheidsmaatregelen. Hieronder vallen onder andere: het inrichten van back-ups, Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E), maar ook Cybersecurity trainingen. Lees meer in ons artikel: Subsidie Mijn Cyberweerbare Zaak MKB | Ultimum

Bekijk de website van Cybersecuritymonth voor video's en tips: ECSM (cybersecuritymonth.eu)

 

Veiliginternetten.nl en Alert Online

Alert Online

Aan de slag!

Oktober is cybersecuritymaand. In die maand vraagt Alert Online aandacht voor bewustwording rondom online veiligheid en het stimuleren van cybersecure gedrag. Dit doen zij samen met partners. Gezamelijk gaan ze aan de slag met het organiseren van evenementen, trainingen of oefeningen om cybersecure gedrag te stimuleren en onder de aandacht te brengen van medewerkers, klanten en directe omgeving. Benieuwd wat de partners van Alert Online organiseren deze maand?

Bekijk de website https://veiliginternetten.nl/alertonline/ voor meer info over activiteiten

 

Bronnen:

ECSM (cybersecuritymonth.eu) https://cybersecuritymonth.eu/

Alert Online (veiliginternetten.nl) https://veiliginternetten.nl/alertonline/ 

Uitgelichte topics