Dag van de Aarde 2020

De Dag van de Aarde is sinds 1970 vooral een populair fenomeen in de Verenigde Staten en Spaanstalige landen. Maar ook na 50 jaar staat deze dag nog in het teken van natuur, milieu en klimaatverandering en heeft het als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

22 april is tevens het begin van de, tot eind mei durende, periode die door de Earth Day Association jaarlijks wordt uitgeroepen tot Maand van de Aarde. De laatste jaren draaien deze periode en dag vooral om positivisme, precies wat we in deze tijd nodig hebben en we ook zo veel terug zien gelukkig!

Want ondanks het feit dat het Coronavirus de wereld nu zo in z’n greep heeft, valt ook te merken dat het deze periode beter gaat met het milieu. Voertuigen worden minder gebruikt en fabrieken staan stil, over de hele wereld. Daarmee worden er een stuk minder broeikasgassen uitgestoten. Het is niet onopgemerkt gebleven dat de lucht ineens stukken schoner is, dat mensen met astma minder klachten hebben en dat fluitende vogels steeds meer het monotone geraas van snelwegverkeer doen verstommen.

Zoals gisteravond uit de update van premier Rutte naar voren kwam, zitten we voorlopig nog wel even aan dezelfde maatregelen vast als de afgelopen maand. Misschien viert de aarde haar dag vandaag stiekem een beetje mee en kijkt het uit naar de komende maand extra rust om nog meer te herstellen van ons mensen.

Uitgelichte topics