Dosign draagt beheer ICT over aan Ultimum

Technisch detacheringsbureau Dosign en ICT-bedrijf Ultimum hebben hun handtekening gezet onder een 4 jarige outsourcingsovereenkomst. Ultimum is hiermee de nieuwe ICT-partner die het volledige beheer van de ICT in handen krijgt. Dosign heeft ruim 500 mensen in het werkveld en meer dan 50 op kantoor, verdeeld over 6 vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Om zich volledig te kunnen richten op waar zij goed in is, namelijk het detacheren van goed opgeleide engineers, zocht Dosign een nieuwe ICT-partner die de zorgen rond de ICT wegneemt en als ‘single point of contact’ kan optreden. Vanuit een shortlist van drie partijen is de keuze uiteindelijk gevallen op Ultimum.

‘Zorgeloos concentreren op kernactiviteiten’

‘Om onze (ICT) ambities waar te maken in een snel veranderend speelveld, zochten we een nieuwe ICT-partner die met ons meedenkt en ons structureel kan helpen met het volledige beheer van de ICT. We willen ons niet langer druk maken om bijkomende kosten bij technische problemen en zorgeloos kunnen concentreren op onze kernactiviteiten. In deze zoektocht werd Ultimum aanbevolen door een andere zakelijke relatie. De no-nonsense aanpak en het goede gevoel dat ik bij Ultimum krijg, hebben ons tot dit besluit doen komen’, aldus Seth van Hinthem, managing partner bij Dosign Engineering.

Een nieuwe opzet

Vanaf half oktober 2018 wordt de totale ICT-omgeving van Dosign overgenomen door Ultimum. De ICT omgeving voor Dosign wordt vanuit het niets opgebouwd in een datacenter van Ultimum. Later volgen nog verschillende projecten om de omgeving te optimaliseren zodat uiteindelijk een snelle, goed werkende ICT-omgeving beschikbaar is. Gegevens worden veilig opgeslagen in een datacenter in Nederland (‘cloud’) zodat Dosign verder geen omkijken meer heeft naar haar ICT en voldoet aan de laatste normen en wetgeving, met certificeringen zoals ISO9001, ISO27001 en NEN7510.

‘Structureel problemen voorkomen’

Rodrigo Soto Escamilla, directeur van Ultimum: ‘We zijn trots dat een groot bedrijf als Dosign haar ICT volledig aan ons toevertrouwt. Het helpt dat er een natuurlijke klik is doordat we dezelfde normen en waarden nastreven. We zijn twee bedrijven die het ultieme willen bereiken binnen ons vakgebied, met echte experts die hart hebben voor hun vak. Met onze Ultimum Managed Services bieden we Dosign het totale pakket rondom hun ICT. We beheren en monitoren de ICT op een proactieve manier waardoor structureel problemen voorkomen worden, omdat voorkomen beter is dan genezen. Zo kan Dosign zich richten op haar zaken zonder zich druk te hoeven maken om de techniek.’

 

Uitgelichte topics