Ultimum en Guardian360 bundelen krachten in de strijd tegen hackers

Organisaties zijn steeds vaker het slachtoffer van netwerkaanvallen van zowel binnenuit als van buitenaf. Dit heeft verstrekkende gevolgen op zowel operationeel als financieel vlak. Zelfs organisaties met netwerken waarvan gedacht wordt dat ze optimaal beveiligd zijn, kunnen kwetsbaar zijn voor kwaadwillenden. IT beheerder Ultimum en securityspecialist Guardian360 slaan de handen ineen om onder de noemer Usecure hackers voor te zijn en kwetsbaarheden in netwerken bloot te leggen en aan te pakken.

 

U-secure

Geen enkel netwerk in onhackbaar. Hackers gebruiken bovendien steeds nieuwere technieken om binnen te dringen. Een manier om te voorkomen dat anderen een netwerk binnendringen is zelf het eigen netwerk te laten hacken. Door middel van deze hacks en zogenaamde penetratietests worden zwakke plekken in kaart gebracht. Door deze direct aan te pakken is het netwerk weer optimaal beveiligd. Hierdoor wordt de kans op een incident verlaagd. Het is wel zaak deze stappen in zo kort mogelijke tijd uit te voeren omdat kwaadwillenden ook op zoek zijn naar dezelfde kwetsbare plekken. De hands-on mentaliteit en van Ultimum en het geavanceerde platform van Guardian360 maken dit mogelijk. Met Usecure wordt niet alleen gekeken naar het netwerk op locatie, maar naar het hele IT-landschap van bedrijven dus inclusief desktops, telefooncentrales, webapplicaties, mobiele apparaten en externe netwerken.

 

Samen met het Security Operation Center

Het Guardian360 securityplatform bestaat uit een grote hoeveelheid scanners en probes, die constant in en om netwerken zoeken naar zwakke plekken of kwetsbaarheden. Zodra er een indringer worden gevonden of verwacht wordt er een stil alarm geslagen. Het 24/7 opererende Security Operation Center indentificeert de eventuele indringer en staat klaar om deze direct uit te schakelen. Maar binnen het platform wordt verder gekeken dan naar technologie alleen. Ook het bewustzijn van medewerkers wordt continu getoetst en verhoogd. Doordat verschillende diensten via dit platform geleverd worden, is Ultimum in staat om haar klanten preventieve, mitigerende en curatieve informatiebeveiliging oplossingen te bieden. Uiteraard voldoet het Guardian360 platform aan compliancy met securitynormen en standaarden.
 

De partners aan het woord

Rodrigo Soto, Directeur van Ultimum: “Wij worden door klanten ingeschakeld voor het gehele spectrum van IT-beheer. Daar hoort optimale beveiliging als vanzelfsprekend bij. Hiervoor zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste technieken en aanbieders. Guardian360 is vanwege hun specifieke kennis en ervaring op het gebied van beveiligingstools een perfecte partner. Het platform van Guardian360 en onze know-how zorgen voor een perfecte synergie tussen mens en techniek. We kunnen de gevaren veel sneller in kaart brengen en daar ook sneller en gerichter op handelen.”

Jan Martijn Broekhof, Directeur Guardian360: “Steeds meer organisaties raken ervan doordrongen dat hun it-omgeving interessant is voor kwaadwillenden. Met de nieuwe privacywetgeving is het daarnaast geen vraag meer óf je als organisatie je it-omgeving moet laten scannen en monitoren, maar hoe. Het is een vereiste geworden om (klant)gegevens uit handen van criminelen te houden. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Doordat Ultimum mogelijke zwakke plekken snel repareert zijn klanten ervan verzekerd dat zij er alles aan gedaan hebben om een hack of datalek te voorkomen.”

Uitgelichte topics