Het Cyber Security Diner “Gevaren loeren niet alleen” was een succes!

Woensdag 21 maart was het Security-diner voor relaties van Vest InformatiebeveiligingDenit Hosting SolutionsUltimum en Guardian360 B.V. in het voetbalstadion Yanmar in Almere. Onder leiding van Peter R. de Vries en Security specialisten Mary-Jo de Leeuw associate partner en cybersecurity lead bij Revnext en Chris van 't Hof internet socioloog is er tijdens een driegangen diner 9 stellingen over Cybercrime besproken. Volgens Peter zijn er jaarlijks 2,4 miljoen Cybercrime incidenten ter waarde van ruim 10 miljard euro. Zijn definitie voor Cybercrime: criminaliteit op of via het internet, bijvoorbeeld digitale fraude, hackers, illegaal downloaden, digitaal pesten haatzaaien, het verspreiden van kinderporno, kortom alle criminele activiteiten waarbij gebruik gemaakt wordt van het internet. 

Stellingen waarover o.a. werd gediscussieerd:
1. Wie bel je als eerste bij een groot IT incident?
2. Als je gehackt bent is het je eigen schuld
3. Awareness hangt grotendeels af van de tone at the top
4. Als je als gehackt bedrijf je beveiliging hebt verzuimd, kun je geen beroep doen op politie en OM Een erg leerzame avond en deskundige sprekers.

Gasten en sprekers gingen met elkaar goed in debat, de uitkomsten waar verassend tot zelfs unaniem. Voor iedereen werd duidelijk dat er nog veel te doen is op het gebied van awareness bij management als het gaat om de noodzaak om te investeren in mensen, middelen en vooral processen om de IT Security goed op orde te krijgen en te houden.

 

Hier onder een link naar de fotocompilatie van de avond.
>Naar overzicht

Uitgelichte topics