White box pentest uitvoeren

Het aantal cyberaanvallen stijgt explosief en steeds meer data en processen zijn digitaal toegankelijk. Helaas hebben hackers en kwaadwillende genoeg aan de kleinste opening. Wees cybercriminelen daarom een stap voor en test de IT-omgeving, het netwerk of bedrijfskritische applicaties op kwetsbaarheden. Het is raadzaam om de risico's in kaart te brengen, voordat hackers dit doen. Laat daarom een white box pentest uitvoeren door Ultimum. Etische hackers brengen de risico's in kaart, zodat we maatregelen kunnen treffen of deze doelgericht beveiligen.

Neem contact op

De White box pentest (ookwel Crystal box pentest) is een testmethode, waarbij de etische hacker complete openheid van zaken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan inzage in de source code, logingegevens, rollen/rechten, de database en overige relevante onderdelen. We noemen deze testvorm white box pentesting, omdat er niks verborgen blijft voor de specialist.

white box pentesting

White box pentest uitvoeren

In tegenstelling tot de black box en grey box pentest, zetten we de white box pentest voornamelijk in voor bedrijfskritische of kleinere onderdelen van het systeem. Het doorgronden van de source code op detailniveau is tijdrovend en kostbaar, maar kan een groot verschil maken. In een kort informatiegesprek met onze consultants bespreken we de scope en adviseren oprecht over passende testmethodes. Zo gaan we doeltreffend te werk voor maximale veiligheid.

Waarom?

Er is altijd software aanwezig die cruciaal is voor de hele organisatie. Deze belangrijke onderdelen dienen veel grondiger te worden onderzocht. Hiervoor is de crystal of white box penetratietest in het leven geroepen. Onder andere bij onze klanten in de zorg, overheid of financiële sector dient IT-security optimaal te zijn. Ook in geval van een ISO, NEN of BIO audit kan een pentest rapport van belang zijn. Onze specialisten staan dan voor je klaar.

Wanneer?

Het kan raadzaam zijn om al in een vroeg stadium contact met ons te leggen. Juist in de ontwikkelfase van een IT-omgeving, software of applicatie kunnen aanpassingen eenvoudig worden doorgevoerd. Wanneer de software eenmaal live staat brengen wijzigingen vaak onnodig complicaties met zich mee. 

Uiteraard komt het veelvuldig voor dat wij bestaande systemen analyseren en behoort dit tot de mogelijkheden.

White box pentest door Ultimum

Als full-service IT-dienstverlener met ruim 25 jaar ervaring bieden wij onze diensten aan (overheids)instanties, MKB en Grootbedrijf. Ook bij de beveiliging van software helpen wij graag. Houdt er in geval van white box pentesting rekening mee dat een etische hacker volledige openheid krijgt en dit niet altijd een realistische simulatie is. Hiervoor zijn daarom tevens twee andere methodes beschikbaar; black box en grey box pentesting.

Plan een informatiegesprek of neem direct contact op, zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

Uitgelichte topics