Uw bedrijf is lekker voor een hacker, lees ons rapport

Waarom ook uw bedrijf interessant is voor hackers leest u in onze whitepaper. Per jaar krijgt bijna de helft van alle MKB-bedrijven te maken met een vorm van cybercriminaliteit, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Ongeveer de helft van de slachtoffers loopt ook daadwerkelijk schade op, maar nog geen 10 procent doet aangifte van een incident.

MKB-onderzoek laat onderbuikgevoel zien

 

Niet alleen het CBS doet onderzoek naar cybercrime. Ook verzekeraars hebben een groot belang bij duidelijkheid over de oorzaken en gevolgen. In opdracht van Centraal Beheer keek onderzoeksbureau Ipsos in 2018 specifiek naar verschillende aspecten van cybercriminaliteit voor het MKB. En daaruit komt een irrationeel beeld naar voren.
• Nog geen kwart (23 procent) van het MKB maakt zich zorgen over cyberrisico’s.
• Ruim de helft (56 procent) denkt voldoende beschermd te zijn.
• Meer dan driekwart (78 procent) denkt voldoende te hebben geïnvesteerd in cybersecurity.

De cijfers roepen de nodige vragen op. Waarom voelt maar 56% zich veilig, als bijna 80% denkt genoeg geïnvesteerd te hebben? En waarom maakt maar een krappe kwart zich zorgen, als bijna de helft denkt niet genoeg beschermd te zijn? Het antwoord zit in het volgende kengetal uit het Ipsos-onderzoek:

• Vier op de tien bedrijven (43 procent) gaat ervan uit niet interessant te zijn voor cybercriminelen.

En dat is een grote, riskante misvatting. 

Elke ondernemer is een doelwit Het rapport van Centraal Beheer toont voornamelijk aan dat het onderbuikgevoel van ondernemend Nederland dringend moet worden bijgesteld. In werkelijkheid is namelijk elk bedrijf, iedere organisatie, vereniging, stichting of consument even interessant voor cybercriminelen. Of misschien beter gezegd: even oninteressant. U wordt namelijk niet bewust geselecteerd als slachtoffer. Cybercriminelen schieten
in het wilde weg met hagel, en kijken dan of er ergens iets uit de lucht valt.

Wilt u meer lezen?
Download dan onze whitepaper. Vul onderstaand formulier in en u ontvangt ons rapport meteen.
 

Ontvang nu uw download door onderstaande formulier in te vullen:

 

Uitgelichte topics