SOC Monitoring inrichten

Cybersecurity is aan de orde van de dag. Data en processen zijn kwetsbaar en het is belangrijk om grip te houden op de informatiebeveiliging, zodat je beschermd en weerbaar bent tegen digitale aanvallen. Het opzetten en inrichten van een Security Operations Center (SOC) is hiervoor een uitstekend middel, maar de implementatie kan complex zijn. Als cybersecurity specialist met ruim 24 jaar ervaring ondersteunen wij hier graag bij.

Neem contact op

Veelal beginnen we klein bij het inrichten van een SOC, maar het is van belang dat deze meegroeit met de behoefte van informatiebeveiliging binnen de organisatie. Doordat wij dit meermaals hebben mogen doen, zijn wij bekend met de valkuilen, uitdagingen en nuttige toepassingen. Een hulpmiddel dat onlosmakelijk verbonden is met een SOC is een Security Information & Event Management (SIEM) systeem. Deze vervult één van de belangrijkste taken bij een SOC; het analyseren en correleren van activiteiten op het gebied van cyberaanvallen en beveiligingsincidenten binnen en rondom het netwerk.

Inrichten van SOC

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

Inrichten van SOC monitoring

Het is ondoenlijk om vanuit het niets een volwaardige SOC op te zetten. Voor veel organisaties is dit een uitdagende operatie, maar door klein te beginnen en gecontroleerd te groeien ontstaat een effectief SOC. Zo monitoren we in de eerste fase enkel de eenvoudige technische zaken, zoals log-informatie, firewalls, antivirus-software en webservers. Vervolgens bepalen we de belangrijkse en zinvolle informatie voor de organisatie en gaan hiermee aan de slag.

Neem contact op

Informatieverwerking gebeurd door de hele organisatie, waardoor samenwerking en deling cruciaal is. Als externe (onafhankelijke) partij behouden wij overzicht en zorgen middels ervaring, kennis en kunde voor een soepele implemenatie van SOC monitoring.

Wees ook beschermd en weerbaar tegen cyberaanvallen. Kies Ultimum!

SOC Inrichten

24/7 SOC Monitoring

Als full-service IT-dienstverlener voor (overheids)instanties, MKB, Groot bedrijf en Enterprise beschikken wij over de middelen en ervaring voor elke situatie. Voorkom Een veiligheidsincident operationele, imago en financiële schade door cybercriminelen een stap voor te zijn met 24/7 SOC monitoring.

Wees weerbaar tegen:

 • Verdacht of Botnet-communicatieverkeer
 • Succesvolle inbraakpogingen
 • Datalekken
 • Ransomware
 • Verdachte netwerkpatronen.
 • Drive-by-downloads
 • Malware distributie
 • Beleidsschendingen zoals het gebruik van cloudopslag
 • Hulpmiddelen voor toegang op afstand
 • Onderzoek naar industriële spionage
 • Gevolgen van zero-days en APT's

Ontvang SOC-Whitepaper

Samenwerken?

Beveiligingsincidenten komen steeds vaker voor en IT Security is belangrijker dan ooit. Als betrokken partner neemt Ultimum zorgen uit handen. Neem direct contact op of plan een informatiegesprek met één van onze adviseurs.

FAQ: SOC monitoring

Hoe verzorgt Ultimum SOC Monitoring?

Na de intake met onze specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Vervolgens verzorgen we de inrichting van de SOC en het vervolgtraject; leren, beheren, optimaliseren en toepassen.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij de belangrijkste speler als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur. Dit met toonaangevende producten en hoogwaardige dienstverlening als de inrichting van een SOC.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics