Phishing simulation laten uitvoeren

Stel het bewustzijn en gedrag van werknemers op de proef en voer een phishing simulation uit. Met Phishing as a Service (PHaaS) zorgen wij voor een realistische en onafhankelijke test om het maximale effect te behalen. Naderhand werken we doelgericht aan de beveiliging door kwetsbaar personeel training aan te bieden, zodat zij kwaadwillige e-mails in het vervolg wel herkennen. Ook aan de slag met phishing simulations voor personeel? Neem contact op en onze consultants bespreken graag de passende oplossingen.

Neem contact op

Afhankelijk van het systeem gebruiken wij een extern of intern mailsysteem voor de aanvalssimulatie. Zo bieden wij tevens de mogelijkheid om personeel te testen met Microsoft 365 Defender, waarna we gebruik maken van de functionaliteiten uit het MS 365 Defender Portal. Vanzelfsprekend houden we de resultaten nauwlettend in de gaten, waarbij we de handelingen van medewerkers op individueel niveau (kunnen) testen.

Phishing simulation specialist

Phishing Simulation: Social Engineering Technieken

In de praktijk gebruiken cybercriminelen diverse social engineering technieken. Deze kunnen we in één of meerdere mails los van elkaar inzetten. Door structurele inzet van verschillende technieken blijft de cybersecurity awareness onder gebruikers optimaal. Hiervoor gebruiken wij onder andere:

  • Referentieoogst: waarmee we onderzoeken of gebruikers op invoervakken van websites een gebruikersnaam en wachtwoord indienen.
  • Malwarebijlage: waarbij we een 'schadelijk' bestand toevoegen aan een bericht en bijhouden of de gebruiker deze opent / download.
  • Koppeling in bijlage: om te kijken of een gebruiker op een URL in de bijlage klikt. De URL in de bijlage volgt verder dezelfde techniek als referentieoogst.
  • Koppeling naar malware: waarmee we analyseren hoever een gebruiker gaat met een bestand die via een koppeling uitvoerbaar is en ernstige schade kan veroorzaken.
  • Drive-by-URL: hiermee voegen we een schadelijke URL toe aan het bericht en onderzoeken of de gebruiker hierop klikt.

De wereld van cyberaanvallen veranderd snel. Als specialist zijn wij op de hoogte van de laatste technieken en voegen deze direct toe aan ons programma. Voorkom cyberaanvallen met preventie maatregelen, zoals social engineering technieken en phishing simulations. Wij staan voor je klaar.

Training: Cybersecurity Awareness

Naast onze vaste cybersecurity diensten speelt IT security awareness training een belangrijke rol. Een cybercrimineel heeft voldoende aan de kleinste opening en de menselijke factor is vaak de zwakste schakel binnen een organisatie. Het trainen van bewustzijn onder gebruikers is essentieel voor de beveiliging van de gehele organisatie. Daarom bieden wij naast PHaaS ook training aan voor medewerkers. Zo werk je doelgericht aan de zwakste schakel.

Ook aan de slag met een phishing simultation of cybersecurity? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten of neem direct contact op.

 

Uitgelichte topics