Phishing simulatie test

Is jouw organisatie bestand tegen phishing mails? Nadat digitale beveiligingen zijn geïmplementeerd is de mens vaak de zwakste schakel binnen een organisatie. Medewerkers worden bijna wekelijks geconfronteerd met valse e-mails of andere gewiekste pogingen van cybercriminelen. Het is daarom raadzaam om te werken aan weerbaarheid en preventie om een succesvolle cyberaanval te voorkomen. Middels een phishing simulatie test toetsen wij personeel en brengen in kaart hoe zij handelen. Hiermee verhogen wij het awareness level onder personeel.

Neem contact op

De phishing simulatie test vindt plaats op individueel niveau, zodat wij de focus kunnen leggen op de zwakste plek en daadwerkelijk invloed hebben op het veiligheidsniveau. Door op individueel niveau trainingen aan te bieden leiden wij personeel op en creëren zodoende bewustzijn. Het structureel simuleren van phishing houdt medewerkers alert en draagt bij aan de algehele veiligheid.

Phishing as a service

Telefoon: 0031881189820 of E-mail: sales@ultimum.nl

Phishing simulatie test laten uitvoeren

Wij zijn op de hoogte van de laatste technieken en ontwikkelingen. Het is raadzaam om een phishing simulatie test te laten uitvoeren door een specialist, zodat de toetsing een realistische situatie weerspiegelt. Minstens zo belangrijk zijn de fasen erna; monitoring en training.

Juist de monitoring en training zorgt voor verbeteringen. Door structureel te testen verhoog je het bewustzijn en is personeel alert. Zo minimaliseer je de kans op een succesvolle poging of gerichte aanval.

Phising simulatie test bedrijf

Het gevaar zit vaak in een klein hoekje en cybercriminelen hebben voldoende aan de kleinste opening. De impact van een succesvolle cyberaanval of datalek is vooraf niet te voorspellen. Ultimum biedt het volledige spectrum aan cybersecurity diensten, zoals ethical hacking, PENtesten, awareness training en phishing simulatie testen.

Waarborg continuiteit van data en processen en kies voor de full-service IT-dienstverlener van Nederland; Ultimum. Met ruim 24 jaar ervaring en onze centrale organisatie vinden wij voor elke uitdaging een oplossing. Wij kenmerken ons als flexibel, betrokken en staan voor kwaliteit. Met onze dienstverlening voorzie je direct in de huidige behoefte en ben je criminelen een stap voor.

Phishing simulatie test bedrijf

Alvast enkele tips

Doordat personeel niet alert is of onzorgvuldig handelt krijgen criminelen toegang tot systemen. Wanneer personeel phishingmails herkent kunnen zij een aanzienlijke invloed hebben op de beveiliging. Daarom hieronder alvast enkele tips:

  • Controleer de afzender en domeinnaam van de e-mail. Het gedeelte na het @-teken dient overeen te komen met de domeinnaam van de vermeende afzender.
  • Controleer een link, voordat je erop klikt. Houdt de muis boven de link en bekijk het adres dat verschijnt. Vertrouw je het niet of zijn er twijfels? Bezoek altijd het domein rechtstreeks via de browser en login om berichten die klaarstaan in het account te lezen.
  • Bijlagen dien je altijd met voorzichtigheid te openen. Als je de afzender, e-mail of bijlage niet vertrouwd is het raadzaam de bijlage niet te openen.
  • Komt de huis- en schrijfstijl overeen? Taalgebruik en vormgeving kan duiden op neppe of valse e-mails.
  • Veel situaties zijn erop gericht om persoonsgegevens te verzamelen. In e-mails wordt veelal gevraagd om (oude) persoonsgegevens te wijzigen of te updaten. Wees hierop bedacht en bel bij twijfel het bedrijf of de organisatie voor meer informatie.
  • Controleer de aanhef van een e-mail. Dit kan ook een teken zijn van Phishingmail. Zij beschikken immers (nog) niet over persoonsgegevens. Wanneer de afzender u aanspreekt met algemene termen, zoals Geachte heer/mevrouw of Beste klant kan dit duiden op nepmail.

Samenwerken?

Ook aan de slag met cybersecurity? Wij brengen de beveiliging op orde. Neem direct contact met ons op of maak een afspraak.

FAQ: Phishing simulatie

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

Na de intake met onze specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Na terugkoppeling starten wij het traject en gaan doelgericht aan de slag met onder andere Phishing simulaties.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij al de belangrijkste speler als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur. Dit onder andere middels phishing simulaties voor gebruikers.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics