NEN 7510: informatiebeveiliging in de zorg

Als zorginstantie of verlener is het wettelijk verplicht om te voldoen aan de NEN 7510. De norm is toegespits op de gezondheidszorg en eenvoudig te integreren met andere normen. Bescherming van informatie is belangrijker dan ooit, vanwege het stijgende aantal cyberaanvallen. Met NEN 7510 werk je aan risicomanagement en tref je effectieve maatregelen om risicogevolgen te voorkomen. Draagvlak en awareness zijn een belangrijk onderdeel van de NEN 7510, waarin wij onze bijdragen als specialist kunnen leveren. Aan de slag met informatiebeveiliging in de zorg? Als vaste partner voor diverse zorg- en overheidsinstanties hebben wij voldoende ervaring en helpen graag.

Neem contact op

De digitalisering maakt zorg transparant en toegankelijk, maar brengt ook risico's met zich mee. Hulpmiddelen als apps en digitale dossiervorming zijn niet meer weg te denken. Onze specialisten begrijpen het belang van de communicatielijnen, data en kwetsbaarheden. Als betrokken partner vertalen wij de behoefte naar oplossingen en brengen de informatiebeveiliging op orde.

NEN 7510 in de zorg

Telefoon: 0031881189820 of E-mail: sales@ultimum.nl

Nen 7510 audit uitvoeren

Als organisatie ben je niet verplicht om een NEN 7510 certificering te behalen. Wel dien je aantoonbaar te voldoen aan de eisen en checklist. Hiervoor geven wij een Compliance Verklaring af, waarmee je het veiligheidsniveau aantoont. Uiteraard kan je ook een NEN 7510 audit laten uitvoeren door een onafhankelijke partij. Wij ondersteunen graag in het traject om te voldoen aan de norm eisen van de NEN 7510 en eventueel 7512 en 7513.

NEN 7510 checklist

Bij de certificering of een audit dien je te voldoen aan de gestelde eisen. Hiervoor hebben wij een NEN 7510 checklist opgesteld, waarin wij in efficiënte stappen naar compliance toewerken. Daarbij zijn een aantal documenten verplicht, waarin wij vanzelfsprekend begeleiden.

Naast het nalopen van de checklist ondersteunen wij bij de risicoanalyse, het behandelplan, aanwijzen van verantwoordelijken, implementatie en awareness. Op deze manier zorg je niet alleen voor compliance, maar heeft het proces daadwerkelijk effect.

Ultimum: Informatiebeveiliging in de zorg

Voor bedrijven en (overheids)instanties spreekt men bij informatiebeveiliging vaak over ISO 27001. Zowel ISO 27001 als NEN 7510 gaan over de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van (kritische) informatie. Waar ISO 27001 relatief oppervlakkig blijft, is de NEN 7510 norm volledig gericht op de zorgsector. Bij de maatregelen en risico's wordt rekening gehouden met persoonlijke gezondheidsinformatie en specifieke zorgsituaties.

Informatiebeveiliging in de zorg op orde brengen? Ultimum staat voor je klaar. Neem direct contact met ons op of maak een afspraak.

FAQ: NEN 7510

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

Na de intake met onze specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Na terugkoppeling starten wij het traject en gaan doelgericht aan de slag. Hiervoor zijn binnen de zorg diverse informatiebeveiligingsstandaarden ontwikkeld, waaronder de NEN 7510 en vervolg certificeringen.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij al de belangrijkste speler als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur. Zo zorgen wij binnen de zorg voor informatiebeveiliging die voldoet aan de NEN 7510 en overige normen.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics