Microsoft Office 365 bedrijf in Nederland

Het voormalig Office 365 gaat verder onder de naam Microsoft 365 Business of Microsoft 365 voor bedrijven. In het alles-in-één platform komt alles voor een online werkplek samen. Zo heb je een veilig en toegankelijk platform, waarin je e-mail, documenten, samenwerken en communicatie samenbrengt. Naast een onbeperkt aanbod aan functionaliteiten biedt Microsoft 365 cybersecurity, grip op apparaten en data en een zeer gebruiksvriendelijke werkomgeving.

Neem contact op

Voor het verloop van de implementatie of migratie is een Office 365 bedrijf of Microsoft 365 bedrijf van groot belang. Ultimum Business Solutions ondersteunt in het hele traject en heeft alle kennis en ervaring in huis voor de installatie, migratie, het beheer en ondersteuning. Overstappen naar de cloud? Wij helpen graag om het proces soepel te laten verlopen. Vraag daarom direct een gesprek met één van onze specialisten aan.

Microsoft Office 365

Microsoft 365 bedrijf in Nederland

Er zijn verschillende Microsoft 365 bedrijven in Nederland te vinden. Ultimum heeft reeds 23 jaar ervaring met de implementatie, migratie en het beheer van ICT-omgevingen voor MKB en grote organisaties. Daarbij kan je in elke situatie op ons terugvallen door onze centrale organisatie, waarin wij verschillende disciplines samenbrengen. Zo zijn wij als geen ander instaat om elk IT-vraagstuk op te lossen.

Bij Microsoft 365 Business wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende licenties. Op basis van de behoefte en het gebruik adviseren wij de bijpassende licentie. Dit kan per gebruiker verschillen, wat wij in samenspraak beoordelen. Licentie type:

 • Microsoft 365 Business Basic: Exchange, Teams, Sharepoint en Onedrive
 • Microsoft 365 Business Standard: Exchange, Teams, Sharepoint, Onedrive, Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Publisher en Access.
 • Microsoft 365 Business Premium: Exchange, Teams, Sharepoint, Onedrive, Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Publisher,  Access, Intune, Azure information protection, Defender, Conditional Access, Windows Virtual Desktop.

Office 365 licenties

Implementatie of migratie naar Microsoft 365

Overstappen naar Office 365 of Microsoft 365 Business? De implementatie of migratie naar bestaat uit 10 belangrijke stappen, namelijk:

 1. Opstellen business case
 2. Projectinitiatie inclusief gezamenlijke kick-off, projectmanagement en adoptiestrategie
 3. Architectuur en detailontwerp
 4. Inrichting Microsoft 365
 5. Data migratie Microsoft 365
 6. Adoptie en training
 7. Nazorg
 8. Overdracht naar managed services van Ultimum / ICT-afdeling van jouw organisatie
 9. Proactief beheer Microsoft 365
 10. Optimalisatie Microsoft 365

Interesse?

Samenwerken met Ultimum voor de implementatie, migratie of beheer van Microsoft 365 (voormalig Office 365)? Neem direct contact met ons op of vraag een gesprek aan met één van onze ICT specialisten.