Managed SIEM specialist

Het tijdig signaleren, lokaliseren en reageren op cyberdreigingen is belangrijk voor de weerbaarheid. Door het netwerk, applicaties en databases gestructureerd en geautomatiseerd te monitoren ben je kwaadwillende een stap voor. Zo kan je ongewenste activiteiten in een vroeg stadium detecteren en op gepaste wijze acteren. Met Managed SIEM (Security Information and Event Management) zorgen wij voor detectie, rapportages en slimme toepassingen. Benieuwd wat wij voor onze klanten doen en wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact op met één van onze cybersecurity specialisten.

Neem contact op

Naast detectie en rapporten kan SIEM ondersteuning bieden bij (forensisch) onderzoek middels gedetaileerde logbestanden. De gebeurtenissen registratie helpt bij het herkennen en signaleren van ongewenste activiteiten. De implementatie van monitoring in combinatie met andere cybersecurity services zorgt voor maximale bescherming. Kies ook voor managed SIEM van Ultimum of andere services, zoals Managed Endpoint Security of een Managed SOC. Borg de continuïteit, voorkom cyber incidenten en wees future-proof.

Managed SIEM specialisten

Wat is Managed SIEM?

Doel van Managed SIEM is het verkrijgen van inzicht in gebeurtenissen die relevant zijn voor de beveiliging. Zo kan je incidenten en signalen vroegtijdig opmerken om hier vervolgens geautomatiseerde acties aan te koppelen, zoals een alert, tegenmaatregel of rapportage.

Naast actieve monitoring is de log-informatie belangrijk voor analyses en voorkoming van ernstige incidenten.

Waarom SIEM?

SIEM applicaties worden veelvuldig ingezet ter voorkoming en tracering van veiligheidsincidenten. Het borgen van de veiligheid van data en processen is in de hedendaagse bedrijfscultuur essentieel. Managed SIEM in combinatie met andere cybersecurity diensten minimaliseren dreiging en maken de organisatie toekomstbestendig.

SIEM en SOC uitbesteden

Managed SIEM, SOC en Endpoint security

Als full-service IT-dienstverlener met ruim 25 jaar ervaring biedt Ultimum het volledige spectrum aan cybersecurity diensten. Van Managed SIEM, SOC en Endpoint security tot aan verhoging van het bewustzijn onder personeel. Ook aan de slag? Download de whitepaper of neem contact op voor een consult met één van onze SIEM specialisten.

FAQ: Managed SIEM

Waarom SIEM outsourcen?

Technologische ontwikkelingen hebben het interne kennisniveau vaak ingehaald. Met outsourcing van SIEM breng je hoogwaardige producten, ervaring en expertise in huis voor maximale weerbaarheid.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij de belangrijkste speler als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur. Dit doen wij onder andere middels Managed SIEM en ons uitgebreide netwerk van ervaren collega's.

Wat zijn de voordelen van Managed SIEM?

Borg de continuïteit en breng de focus van de organisatie op kernactiviteiten terug. Met 24/7 monitoring en incident respons ben je voorbereid en optimaal beschermd.

 

Uitgelichte topics