IT Outsourcing, waarom?

Het is een begrip dat in grote organisaties altijd al werd gebruikt, maar tegenwoordig doen zowel (overheids)instanties, MKB en grote organisaties aan IT Outsourcing. Dit is natuurlijk niet voor niets, want het uitbesteden van de ICT kent diverse voordelen. Denk aan online werkplekken, cloud oplossingen, schaalbaarheid, flexibiliteit en vaste kosten.

Neem contact op

Investeren in een eigen ICT afdeling is tijdrovend en brengt hoge kosten met zich mee. Daarbij raken hardware, technologie en kennis al snel achterstalling, terwijl je met IT Outsourcing altijd beschikking hebt over de nieuwste technologieën. Waar nodig vinden wij een passende toepassing en zorgen wij altijd dat oplossingen aansluiten bij bedrijfsprocessen. Experts van Ultimum helpen graag bij de implementatie, optimalisatie en het beheer.

IT Outsourcing

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

IT Oursourcing: Focus op kernactiviteiten

De belangrijkste overweging voor veel organisaties is de focus op kernactiviteiten van het bedrijf. Evenals administratieve werkzaamheden kan je de ICT Infrastructuur, Cybersecurity en het IT Beheer beter uitbesteden aan specialisten. Zo kan je de nadruk weer leggen op de kernactiviteiten van het bedrijf.

Daarbij levert IT outsourcing in veel gevallen een kostenbesparing op door een slimme toepassing van licenties, hardware en infrastructuur. Ook het hebben van één aanspreekpunt is handig voor alle IT vraagstukken. Zo kan Ultimum 95 procent van alle problemen direct op afstand regelen en is het schakelen naar koppelingen of andere toepassingen snel geregeld. Samengevat zijn beweegredenen om te kiezen voor IT outsourcing:

 • Meer focus op core-business
 • Toegang tot resources, kennis en kunde
 • Reduceren van kosten
 • Betere kwaliteit van service
 • Innovatie
 • Veiligheid

IT Outsourcing van Ultimum

Wij zijn gevestigd in Almere met MITSS als kloppend hart binnen Ultimum. Doordat wij diverse disciplines samenbrengen zijn wij in staat om IT vraagstukken en incidenten adequaat op te lossen. Dit doen wij dagelijks als geïntegreerde aanpak of losse dienst voor organisaties in heel Nederland.

Ultimum neemt vanaf dag één de verantwoordelijkheid en zorgen uit handen. Ook zijn wij het gewend om samen te werken met bestaande ICT-partners en kunnen het contact desgewenst overnemen, zodat er slechts één vast aanspreekpunt is (Single Point of Contact). 

Aan het oriënteren of benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie? Vraag dan een gesprek aan met één van onze specialisten. IT Oursourcing is onze core-business en wij vernemen graag wat wij kunnen betekenen op het gebied van:

 • Infrastructuur beheer
 • Werkplekbeheer
 • Applicatiebeheer
 • Service desk
 • Single point of contact
 • Cybersecurity operations management
 • Change Management

FAQ: IT Outsourcing

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

Na de intake met onze specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Na terugkoppeling starten wij het traject en gaan doelgericht aan de slag.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij een vaste en betrokken partner als het gaat om het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van Outsourcing?

Met outsourcing breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics