Samenwerken met Ultimum?

Neem direct contact op!

IT Beheer uitbesteden

Er zijn diverse redenen om IT beheer of IT management uit te besteden. Zo heeft jouw organisatie slechts één aanspreekpunt voor vraagstukken of incidenten. Daarbij worden kosten minder en voorspelbaar door een vast tarief per maand. Je hoeft namelijk niet meer te investeren in hardware, onderhoud en licenties. Niet voor niets doen steeds meer bedrijven in Nederland aan ICT Outsourcing. Een vraag, meer informatie of direct aan de slag? Neem direct contact met ons op of plan een afspraak.

Neem contact op

Vanaf dag één neemt Ultimum de IT uit handen, zodat de organisatie zich weer kan richten op de core business. Handig zijn natuurlijk de cloud oplossingen, zoals cloud werkplekken waarmee personeel altijd en overal kan werken. Deze zijn tevens zeer schaalbaar, waarmee de IT flexibel wordt en meegroeit met het bedrijf.

IT Beheer uitbesteden

IT Beheer uitbesteden

Met ruim 20 jaar ervaring en in-house specialisten levert Ultimum full-service IT beheer. Gedeeltelijk of in zijn geheel uitbesteden is geen enkel probleem. Wij horen dan ook graag wat we kunnen betekenen op het gebied van:

 • Infrastructuur beheer
 • Werkplekbeheer
 • Applicatiebeheer
 • Service desk
 • Single point of contact
 • Cybersecurity operations management
 • Change Management

Wat is IT Beheer?

IT Beheer of IT Management omvat alle activiteiten rondom IT in uw organisatie. Denk aan hardware, software, beveiliging, service en onderhoud. Wanneer de ICT Infrastructuur juist is ingericht zal je dit vervolgens met IT beheer optimaal laten functioneren. In de praktijk wordt er onderscheid gemaakt tussen drie vormen:

 1. Functioneel beheer
 2. Applicatiebeheer
 3. Technisch beheer

Functioneel beheer

Functioneel beheer, ook wel informatiebeheer of informatiemanagement, is het deel dat zich met de informatievoorziening binnen een organisatie bezig houdt. Dit is vervolgens ook weer op te splitsen in verschillende onderdelen, zoals gebruiksbeheer, functionaliteitenbeheer, behoeftemanagement en wijzigingenbeheer.

Applicatiebeheer

Met goed applicatiebeheer zorg je dat de applicaties mee ontwikkelen met de trends binnen de organisatie. Zo voldoet de IT altijd aan de vraag van de organisatie. Zeker bij het uitbesteden van applicatiebeheer kan je dit met één aanspreekpunt en schaalbare cloud oplossingen snel regelen.

Technisch beheer

Niet te missen in een organisatie is het technisch beheer. Onderhouden, beveiligen en vernieuwen van de ICT infrastructuur is belangrijk voor het operationeel houden van de applicaties en informatievoorziening.

Voordelen van IT Outsourcing

Zoals aangegeven kent het outsourcen een scala aan voordelen. Belangrijkst is natuurlijk om te doen waar je als organisatie in excelleert, zoals Ultimum uitblinkt in IT. Zo profiteer je van resources, kennis en skills, terwijl je bespaart op kosten. In het kort kent IT outsourcing de volgende voordelen:

 • Meer focus op kernactiviteiten
 • Toegang tot een gekwalificeerd team
 • Voorspelbare en gereduceerde kosten
 • Betere en 24/7 servicedesk
 • Veilige werkomgeving
 • Innovatie binnen handbereik

IT Beheer van Ultimum

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze consultants of neem direct contact met ons op. Doe geen concessies en wees klaar voor de toekomst. Specialisten van Ultimum kennen de nieuwste producten en technieken als geen ander en brengen IT Beheer op niveau.  


Contact via:

Tel: +31 (0)88 118 98 20
E-mail: sales@ultimum.nl


FAQ: Outsourcing en Beheer

Waarom IT en beheer uitbesteden?

IT Outsourcing kent diverse voordelen. Het belangrijkst is dat je als organisatie weer focus kan leggen op de kernactiviteiten. Doen waar je goed in bent is een belangrijke succesfactor en geeft de organisatie bestaansrecht. Andere voordelen zijn:

 • Resources: geschikt personeel, hardware, licenties, koppelingen en meer zijn snel beschikbaar.
 • Kosten: vaak vind een kostenreductie plaats door besparing op personeel, hardware, licenties, onderhoud en innovatie.
 • Beveiliging: belangrijker dan ooit is de veiligheid van jouw werkomgeving, netwerk en software. Met IT Outsourcing is alles optimaal beveiligd, wordt het netwerk gemonitord en is alles automatisch up-to-date.
 • Kwaliteit: 24/7 beschikbaar, één aanspreekpunt en 95 procent van de incidenten op afstand geregeld.

Wat levert Ultimum bij IT Outsourcing?

Met diverse disciplines in-house levert Ultimum het volledige pakket. Zo kan je de ICT gedeeltelijk of geheel uitbesteden.

Hoe werkt het met meer ICT-partners?

Desgewenst neemt Ultimum vanaf dag één het IT beheer uit handen. Waar nodig nemen wij contact op met ICT-partners, zodat er slechts één aanspreekpunt is voor alle IT vraagstukken en problemen.

Hoe veilig is IT Outsourcing?

Ultimum is gespecialiseerd in Cybersecurity en zorgt voor een zeer veilige werkomgeving. Zo blijft de continuïteit gewaarborgd en draait de organisatie zorgeloos en ongestoord door.