IT Beheer uitbesteden

Er zijn diverse redenen om IT beheer of IT management uit te besteden. Zo heeft jouw organisatie slechts één aanspreekpunt voor vraagstukken of incidenten. Daarbij worden kosten minder en voorspelbaar door een vast tarief per maand. Je hoeft namelijk niet meer te investeren in hardware, onderhoud en licenties. Niet voor niets doen steeds meer bedrijven in Nederland aan ICT Outsourcing.

Neem contact op

Vanaf dag één neemt Ultimum de IT uit handen, zodat de organisatie zich weer kan richten op de core business. Handig zijn natuurlijk de cloud oplossingen, zoals cloud werkplekken waarmee personeel altijd en overal kan werken. Deze zijn tevens zeer schaalbaar, waarmee de IT flexibel wordt en meegroeit met het bedrijf.

IT Beheer uitbesteden

Telefoon: +31 (0)88 118 98 20 of E-mail: sales@ultimum.nl

IT Beheer uitbesteden

Met ruim 25 jaar ervaring en in-house specialisten levert Ultimum full-service IT beheer. Gedeeltelijk of in zijn geheel uitbesteden is geen enkel probleem. Wij horen dan ook graag wat we kunnen betekenen op het gebied van:

 • Infrastructuur beheer
 • Werkplekbeheer
 • Applicatiebeheer
 • Service desk
 • Single point of contact
 • Cybersecurity operations management
 • Change Management

Wat is IT Beheer?

IT Beheer of IT Management omvat alle activiteiten rondom IT in uw organisatie. Denk aan hardware, software, beveiliging, service en onderhoud. Wanneer de ICT Infrastructuur juist is ingericht zal je dit vervolgens met IT beheer optimaal laten functioneren. In de praktijk wordt er onderscheid gemaakt tussen drie vormen:

 1. Functioneel beheer
 2. Applicatiebeheer
 3. Technisch beheer

Functioneel beheer

Functioneel beheer, ook wel informatiebeheer of informatiemanagement, is het deel dat zich met de informatievoorziening binnen een organisatie bezig houdt. Dit is vervolgens ook weer op te splitsen in verschillende onderdelen, zoals gebruiksbeheer, functionaliteitenbeheer, behoeftemanagement en wijzigingenbeheer.

Applicatiebeheer

Met goed applicatiebeheer zorg je dat de applicaties mee ontwikkelen met de trends binnen de organisatie. Zo voldoet de IT altijd aan de vraag van de organisatie. Zeker bij het uitbesteden van applicatiebeheer kan je dit met één aanspreekpunt en schaalbare cloud oplossingen snel regelen.

Technisch beheer

Niet te missen in een organisatie is het technisch beheer. Onderhouden, beveiligen en vernieuwen van de ICT infrastructuur is belangrijk voor het operationeel houden van de applicaties en informatievoorziening.

Voordelen van IT Outsourcing

Zoals aangegeven kent outsourcing een scala aan voordelen. Profiteer van externe resources, kennis en vaardigheden, terwijl je bespaart op kosten. IT outsourcing kent de volgende voordelen:

 • Meer focus op kernactiviteiten
 • Toegang tot een gekwalificeerd team
 • Voorspelbare en gereduceerde kosten
 • Betere en 24/7 servicedesk
 • Veilige werkomgeving
 • Innovatie binnen handbereik

IT Beheer van Ultimum

Ultimum werkt dagelijks aan alle vormen van IT management. IT Beheer uitbesteden of benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vraag een gesprek aan met één van onze specialisten. Zij kunnen alles vertellen over de oplossingen, voordelen en toepassingen. Voor elk IT vraagstuk is een oplossing.

FAQ: IT Beheer

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

Na de intake met onze specialisten start de analyse, waarna wij een plan van aanpak en tijdlijn opstellen. Na terugkoppeling starten wij het traject en gaan doelgericht aan de slag.

Wat doet Ultimum?

Voor (middel)grote, complexe organisaties in Nederland zijn wij een vaste en betrokken partner als het gaat om IT Beheer. Dit omvat het ontwerpen en realiseren van een veilige en een futureproof digitale infrastructuur.

Met ons uitgebreide netwerk, ervaren collega's, kennis en kunde brengen ondersteunen wij jouw organisatie.

Wat zijn voordelen van IT Beheer?

Met outsourcing van IT beheer breng je de focus terug op de core-business van de organisatie. Daarbij vallen kosten vaak lager uit en zijn deze met een vast maandbedrag voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast monitoren wij proactief en zorgen onze specialisten voor een optimaal presterend systeem. Met keuze uit diverse SLA's, een toegewijd servicemanagement en één vast aanspreekpunt maakt outsourcing bij Ultimum de ideale oplossing.

Uitgelichte topics