Samenwerken met Ultimum?

Neem direct contact op!

IT Architectuur van Ultimum

ICT is niet meer weg te denken en daarmee heeft IT architectuur een belangrijke rol gekregen binnen organisaties. Zo kan IT de drijvende kracht zijn of de werkzaamheden juist afremmen. In het hedendaagse bedrijfsleven gaan de technologische ontwikkelingen razendsnel. Het bijhouden hiervan kan een lastige tot onmogelijke klus zijn. IT Beheer uitbesteden of cloud oplossingen kunnen doorslaggevend zijn voor een duurzaam succes. Een vraag, meer informatie of direct aan de slag? Neem direct contact met ons op of plan een afspraak.

Neem contact op

Het delen van capaciteit, schaalbaarheid en flexibiliteit kunnen net dat verschil maken voor een organisatie. Een IT Architect is essentieel voor beslissingen m.b.t. investeringen, strategische veranderingen en innovaties. Kennis van de markt, de organisatie, bedrijfsprocessen en technische mogelijkheden zijn daarbij van essentieel belang.

IT Architectuur en IT Architecten

IT Architectuur uitbesteden

Ultimum heeft al 20 jaar ervaring met IT Architectuur voor zowel MKB bedrijven als grote organisaties. Niet alleen helpt een IT architect van Ultimum bij belangrijke keuzes, maar brengt het vaak een kostenbesparing, kwaliteit en meer efficiëntie met zich mee. Vaak is ICT in een organisatie organisch doorontwikkeld, waardoor processen efficiënter kunnen, service beter en kosten minder. Specialisten van Ultimum adviseren op het gebied van IT architectuur en helpen graag. Vraag vandaag nog een gesprek aan.

Drie soorten IT Architectuur

De term IT Architectuur gebruikt men voor diverse situaties. In de basis zijn er drie verschillende type, waarvoor je een IT architect kan inzetten.

 1. Enterprisearchitectuur
 2. Softwarearchitectuur
 3. Service-geörienteerde architectuur

Enterprisearchitectuur

Bij Enterprisearchitectuur ligt de focus niet puur op de ICT, maar zijn de pijlen gericht op een juiste samenhang voor de hele organisatie. Zo beperkt een Enterprise architect zich niet alleen tot het ICT-domein, maar geeft hij ook prioriteit aan de organisatie, bedrijfsprocessen, structuur, producten en diensten.

Met Enterprisearchitectuur breng je het inzicht in het ICT-landschap terug en richt je alles doelgericht en efficiënt in. Deze vorm van IT architectuur is van toepassing, wanneer je de gehele of een groot deel van de inrichting wilt vormgeven.

Software Architectuur

Bij de bouw van een nieuwe applicatie, herinrichting of inzicht van de software in een organisatie komt Software architectuur kijken. Hiermee breng je de samenhang tussen applicaties en belangrijke onderdelen in kaart. Vervolgens kan je hierop strategische keuzes maken om de ICT infrastructuur te verbeteren/optimaliseren.

Service Gerichte Architectuur

Eigenlijk is Service Gerichte Architectuur (SGA) in de basis het type architectuur, waarmee je diverse services met elkaar verbindt en zorgt voor samenhang tussen technische componenten. Zo maak je vaak gebruik van diverse services, maar ontbreekt de samenhang. Met Service Gerichte Architectuur krijg je inzicht in de samenhang tussen bedrijfsprocessen en bestaande services. Vervolgens kan je hiermee strategische keuzes maken om de IT infrastructuur te optimaliseren.

Onafhankelijk advies

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze consultants of neem direct contact met ons op. Doe geen concessies en wees klaar voor de toekomst. Specialisten van Ultimum kennen de nieuwste producten en technieken als geen ander en brengen de IT Architectuur op niveau.


Contact via:

Tel: +31 (0)88 118 98 20
E-mail: sales@ultimum.nl


FAQ: Outsourcing en Beheer

Waarom IT en beheer uitbesteden?

IT Outsourcing kent diverse voordelen. Het belangrijkst is dat je als organisatie weer focus kan leggen op de kernactiviteiten. Doen waar je goed in bent is een belangrijke succesfactor en geeft de organisatie bestaansrecht. Andere voordelen zijn:

 • Resources: geschikt personeel, hardware, licenties, koppelingen en meer zijn snel beschikbaar.
 • Kosten: vaak vind een kostenreductie plaats door besparing op personeel, hardware, licenties, onderhoud en innovatie.
 • Beveiliging: belangrijker dan ooit is de veiligheid van jouw werkomgeving, netwerk en software. Met IT Outsourcing is alles optimaal beveiligd, wordt het netwerk gemonitord en is alles automatisch up-to-date.
 • Kwaliteit: 24/7 beschikbaar, één aanspreekpunt en 95 procent van de incidenten op afstand geregeld.

Wat levert Ultimum bij IT Outsourcing?

Met diverse disciplines in-house levert Ultimum het volledige pakket. Zo kan je de ICT gedeeltelijk of geheel uitbesteden. Denk aan:

 • Infrastructuur beheer
 • Werkplekbeheer
 • Applicatiebeheer
 • Service desk
 • Single point of contact
 • Cybersecurity operations management
 • Change Management

Hoe werkt het met meer ICT-partners?

Desgewenst neemt Ultimum vanaf dag één het IT beheer uit handen. Waar nodig nemen wij contact op met ICT-partners, zodat er slechts één aanspreekpunt is voor alle IT vraagstukken en problemen.

Hoe veilig is IT Outsourcing?

Ultimum is gespecialiseerd in Cybersecurity en zorgt voor een zeer veilige werkomgeving. Zo blijft de continuïteit gewaarborgd en draait de organisatie zorgeloos en ongestoord door.