Het belang van Cybersecurity in de Cloud

Schrijf u hieronder in voor onze webinar: "Weet hoe kwetsbaar je bent!"

Het belang van Cybersecurity wordt steeds groter, vooral met de groei van Cloudtechnologieën. Deze technologieën brengen nieuwe uitdagingen met zich mee voor de beveiligingsteams van organisaties. De Cloud is enorm, complex en verandert snel. Alles wat in de Cloud draait, kan in principe toegankelijk zijn voor iedereen. Als een hacker eenmaal toegang heeft tot één deel van de Cloud, kan hij gemakkelijk naar andere delen gaan en daar schade aanrichten. Dit wordt een aanvalspad genoemd.

Rapid 7's InsightCloudSec

Daarom is het van vitaal belang dat organisaties tools hebben om deze aanvalspaden te detecteren en te begrijpen. Onze partner Rapid7 heeft daarom InsightCloudSec ontwikkeld, een platform dat beveiligingsteams helpt om de Cloudomgeving te bekijken vanuit het perspectief van een aanvaller. Het laat zien hoe een aanvaller toegang zou kunnen krijgen tot gevoelige informatie en hoe ze zich binnen de Cloud zouden kunnen verplaatsen.

Recente updates aan InsightCloudSec maken het nog krachtiger. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe aanvalspaden toegevoegd voor populaire cloudplatforms zoals AWS en Azure. Dit betekent dat beveiligingsteams een beter beeld krijgen van mogelijke dreigingen in hun Cloudomgeving. 

Bovendien zijn er verbeteringen aangebracht in hoe risico's worden weergegeven. Er is nu een duidelijke visualisatie van welke delen van de Cloudomgeving het meest kwetsbaar zijn voor aanvallen. Dit helpt organisaties om hun inspanningen voor beveiligingsmaatregelen te richten op de meest kritieke gebieden.

Neem contact op over cyberweerbaarheid

Bescherm uw organisatie! 

Het belang van deze tools kan niet worden overschat. Cyberaanvallen kunnen verwoestende gevolgen hebben, niet alleen voor de organisatie zelf, maar ook voor haar klanten en partners. Door te investeren in sterke Cybersecuritymaatregelen, kunnen organisaties zichzelf beter beschermen tegen deze dreigingen en hun digitale activa veiligstellen voor de toekomst!

Uitgelichte topics