Grey box pentest bedrijf

Steeds meer data en processen zijn digitaal toegankelijk, maar hoe veilig is het? Zijn er maatregelen getroffen en wat gebeurd er bij een security incident? Als cybersecurity specialist test Ultimum apparaten, applicaties en het netwerk. Vooraf bepalen wij de scope en informatie die we met onze ethical hackers delen. Zo zijn er drie verschillende penetratietesten, namelijk White box, Grey box en Black Box pentesting. Elk van de drie is gebaseerd op een realistisch scenario van een kwaadwillende, waarbij de Grey box pentest beide werelden combineert.

Neem contact op

Bij een Grey box pentest vloeit de Black en White penetratietest samen. Bij dit hybride model krijgt de etische hacker vooraf beperkte informatie en gaat opzoek naar openingen in de IT-omgeving. Zo krijgt de pentester bijvoorbeeld login gegevens van een medewerker, gastaccount of andere minimale informatie. Benieuwd en ook aan de slag? Wij staan voor je klaar. Neem direct contact met ons op of plan een informatiegesprek met één van onze specialisten.

grey box pentest

Black box pentest uitvoeren

Nadat de black box pentest is uitgevoerd, zijn kwetsbaarheden bekend en ontvang je een rapport. Als full-service IT-dienstverlener zijn wij instaat om de openingen te traceren en te beveiligen. Zo werk je doelgericht aan de beveiliging en ben je kwaadwillende een stap voor. 

Daarbij wenden veel organisaties tot een pentest in aanloop naar een audit, voor bijvoorbeeld een ISO, NEN of BIO certificering. Als partner voor (overheids)instanties, MKB en Groobedrijf zijn wij bekend met de normen en procedures en helpen hier graag bij.

Certificeringen

Waarom Ultimum?

Het expertise-level bij een grey box penetratietest is essentieel om de kwaliteit te waarborgen. Daarbij is ervaring, kennis en kunde belangrijk bij de vertaalslag van gevonden kwetsbaarheden naar passende security toepassingen. Door onze centrale organisatie en samenbrenging van diverse disciplines lossen wij problemen adequaat op.

Kies ook voor kwaliteit en ruim 25 ervaring. Neem vandaag nog contact met ons op.

Uitgelichte topics