Samenwerken met Ultimum?

Neem direct contact op!

Cyber security assessment

Complete organisaties zijn tegenwoordig afhankelijk van hun ICT-omgeving, maar wat wordt er gedaan aan de veiligheid en hoe veilig is jouw netwerk en infrastructuur eigenlijk? In de afgelopen jaren is het aantal cyberaanvallen explosief gestegen. Naar verwachting zet deze trend zich de komende jaren voort, waardoor organisaties en bedrijven in Nederland genoodzaakt zijn maatregelen te treffen. Een vraag, meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op of plan een afspraak met een specialist.

Neem contact op

De impact van een succesvolle cyberaanval is vaak desastreus. Bedrijfsprocessen die stil worden gelegd, het lekken van (privacy gevoelige) data of complete organisaties die worden platgelegd. De gevolgen zijn onvoorspelbaar en belangrijk om te voorkomen. Schakel daarom een cyber security specialist als Ultimum in.

Cyber security assessment

Cyber security assessment met Ultimum

Met een cyber security assessment breng je de kwetsbaarheden van een applicatie, het netwerk of het hele systeem in kaart. Vervolgens kan je de zwakke plekken doelgericht beveiligen en het veiligheidsniveau verhogen. Daarbij is een assessment vaak onderdeel bij een cyber security audit. Een audit is cruciaal om het veiligheidsniveau te bepalen en onderdeel van het risicomanagement van een organisatie. 

Belangrijkst is natuurlijk dat een cyber security assessment goed gebeurd, zodat je kwetsbaarheden werkelijk aanpakt. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring voor gerenommeerde organisaties. Met specialisten van verschillende disciplines in huis zijn wij de aangewezen partij om zowel de assessment, als audit en implementatie te realiseren.

Ontdek hoe je voor netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau zorgt door Cybersecurity-maatregelen effectief in jouw organisatie te beleggen. Uiteraard voldoet onze eigen beveiliging ook aan de ISO27001 en NEN7510 norm.

Vijf cyber security assessments

In de praktijk is er niet één test, waarmee je de kwetsbaarheden en risico's in kaart brengt. Hieronder vind je een overzicht van 5 belangrijke cyber security assessments die in de praktijk veelvuldig worden toegepast. Benieuwd welke assessment het best bij jouw situatie past? Vraag een gesprek aan met één van onze specialisten.

Vulnerability Assessment

Benieuwd waar je de focus op moet leggen om de ICT beveiliging op orde te brengen? Dan doe je een Vulnerability Assessment. Met deze technische test toetsen we het hele systeem en netwerk op kwetsbaarheden. We gaan opzoek naar zoveel mogelijk zwakke plekken, waarna wij een prioriteitenlijst opstellen.

Pentest

Met een Penetrationtest, pentest of penetratietest toets je doelgericht een specifiek doelwit, zoals privacy gevoelige informatie, klant- of betaalgegevens. Wanneer laat je een pentest uitvoeren? Bij het bepalen van het veiligheidsniveau is een pentest essentieel. De test zet je voornamelijk in bij het controleren van software, versiebeheer, nieuwe applicaties of zelf geschreven codes.

IT Risk assessment

Een test die wij veelvuldig inzetten is de IT Risk assessment. Hierbij analyseren wij het huidige en acceptabele risiconiveau. Zo brengen wij de risico's en gevolgen in kaart, waarna duidelijk is welke stappen je moet zetten om het wenselijke (acceptabele) risiconiveau te bereiken.

Wanneer zet je dit middel in? Het IT Risk assessment is eigenlijk voor elke organisatie nuttig. Zo analyseer je de risico's en gevolgen, waarna je een juiste afweging kan maken.

IT Audit

Bij een IT Audit kijken wij of de huidige infrastructuur, applicaties en het netwerk voldoen aan de gewenste eisen. Hierbij kijken wij naar zowel technisch aspecten als documentatie. Een IT audit zet je niet in om de werkelijke veiligheid van de IT te toetsen, maar geeft weer hoe een organisatie de beveiliging definieert.

Red Team assessment

Nuttig voor bedrijven die vergevorderd zijn met de ICT beveiliging is een Red Team assessment. Een Red Team is een groep mensen die de veiligheid van bedrijfsinformatie toetst. Zo zullen zij regelmatig en onverwachts testen met wisselende methodes. Op deze manier breng je de veiligheid naar het ultieme niveau!

Waarom een cyber security assessment?

Het mag duidelijk zijn dat tegenwoordig zowel kleine MKB bedrijven als grote organisaties maatregelen moeten treffen. We zijn immers afhankelijk geworden van onze applicaties, data en systemen. Het in kaart brengen van risico's is een eerste stap naar de verbetering. Het is cruciaal om dit te laten doen door een ervaren en kundige partij.

Vervolgens lossen wij de problemen doelgericht op en geven wij cyber security training aan personeel. De gebruiker is vaak nog de zwakste schakel op de werkvloer. Ultimum heeft een unieke methode ontwikkelt om de awareness onder medewerkers te verhogen. Zo minimaliseren we de kans op dreigingen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een gesprek aan met één van onze medewerkers.


Contact via:

Tel: +31 (0)88 118 98 20
E-mail: sales@ultimum.nl


FAQ: Cybersecurity

Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

We starten altijd met een inventarisatie en een pentest. Op basis daarvan kunnen we een plan opstellen om uw IT-infrastructuur op veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken door hackers?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, bijvoorbeeld penetratietesten. Hierdoor kunnen we aan kwetsbaarheden werken en hackers voor zijn.

Kan ik iets doen om hacken van mijn systeem tegen te gaan?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is het gevaar van hackers?

De kans op cyberaanvallen is heel groot wanneer er geen maatregelen worden getroffen om uw systeem te beveiligen. Dagelijks worden tientallen bedrijven aangevallen door hackers. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt gehackt?