Met een pentest pogen onze Cybersecurity specialisten een website, applicatie of zelfs een gehele IT-infrastructuur binnen te dringen. Gebruikmakende van dezelfde methodes als cybercriminelen proberen zij de zwaktes in uw systeem te vinden om zo bijvoorbeeld bedrijfsgevoelige informatie te achterhalen.

Pentesten

Met het laten uitvoeren van een pentest bent u hackers een stap voor. Op basis van de uitkomsten van de pentest kunt u namelijk met de juiste maatregelen de kwetsbaarheden dichten voordat deze misbruikt kunnen worden.

Na de pentest krijgt u een uitvoerig rapport met alle informatie, waaronder aanbevelingen voor het verhelpen van de ontdekte kwetsbaarheden en de mogelijke impact van deze kwetsbaarheden op de bedrijfsvoering binnen uw organisatie.

De volgende onderdelen van een pentest, zijn ook separaat als dienst beschikbaar:

Vulnerability assessment

Tijdens een vulnerability assessment zetten onze cybersecurity specialisten gespecialiseerde tools in die kwetsbaarheden in uw IT-infrastructuur of website opsporen. Met deze tools identificeren wij de kwetsbaarheden waarna deze zullen worden geverifieerd, geëvalueerd en gerapporteerd. U krijgt in een overzichtelijk rapport alle benodigde informatie om de kwetsbaarheden te mitigeren of te elimineren.

Web assessment

Met een web assessment proberen onze Cybersecurity specialisten een website of webapplicatie binnen te dringen. Met dezelfde methodes die cybercriminelen gebruiken, proberen zij de zwakke plekken te vinden om zo bijvoorbeeld bedrijfsgevoelige informatie te achterhalen. Met het laten uitvoeren van een web assessment bent u hackers een stap voor. Op basis van de uitkomsten van het assessment kunt u namelijk met de juiste maatregelen de kwetsbaarheden dichten voordat deze misbruikt kunnen worden.

Physical security assessment

Is uw toegangsdeur echt wel op slot? Tijdens deze test zoeken onze cybersecurity specialisten naar kwetsbaarheden in uw fysieke beveiliging. Denk hierbij aan toegangscontrole, cameratoezicht, slechte sloten en andere fysieke beveiligingsmaatregelen. Aan de hand van de testresultaten zal er een rapportage worden opgeleverd en advies worden uitgedragen.

Neem contact op

 

 

Uitgelichte topics