Informatie en data zijn het goud van de eenentwintigste eeuw, zowel voor bedrijven als individuen. Maar hoe beveiligt u die data en waarborgt u de cyberveiligheid? Wij zorgen voor optimale bescherming van uw organisatie.

De Cybersecurityafdeling van Ultimum draait om het veilig en betrouwbaar maken van de samenleving door het delen van kennis en kunde. Met onze businessline Cybersecurity zorgen wij ervoor dat uw organisatie optimaal beschermd wordt. Zo worden problemen niet alleen opgelost, maar worden ze ook voorkomen. We bieden het hele spectrum van professionele Cybersecurity diensten aan op basis van het NIST Cybersecurity Framework. Hierin staat de mens centraal, gevolgd door processen en technologie.

Waarom is Cybersecurity zo belangrijk voor een organisatie?

Scenario 1:

Uw computer wordt besmet met een virus, waardoor uw complete operatie wordt platgelegd en uw computersystemen niet meer werken totdat er losgeld wordt betaald. Dit is een scenario dat ieder individu en elke organisatie kan overkomen. Daarbij is het nog maar de vraag of alle gegevens ook weer worden vrijgegeven bij betaling van losgeld, er zijn natuurlijk nooit garanties wanneer je met criminelen te maken hebt.

Scenario 2:

Er zijn updates geweest voor bepaalde software die u gebruikt. Deze updates zijn echter nog niet geïnstalleerd, dus werkt u nog met verouderde software. Hackers zijn continu op zoek naar dit soort kwetsbaarheden, want vaak zitten er in “oude” software lekken waardoor hackers uw bedrijf proberen binnen te dringen. Sommige hackers zijn specifiek op zoek naar bepaalde data, maar andere hackers doen dit ook gewoon voor de lol. Geef een hacker dus geen kans!

Scenario 3:

Uw medewerkers is niet bewust genoeg van Cybersecurity. Hij krijgt een phishingmail waarin om gegevens wordt gevraagd en hij vult deze in. Nu kan een hacker van buitenaf opeens in uw systeem. Zo kunnen klantgegevens, offertes, tekeningen, transacties, personeelsdossiers of andere gegevens op straat belanden, wat operationele problemen, reputatieschade en zelfs boetes tot gevolg kan hebben.

In veel gevallen zien we dat het goed beveiligen van het bedrijfsnetwerk, applicaties en onderdelen pas op de agenda komt na calamiteiten zoals hierboven worden geschetst. Dan is het dus al te laat. Uiteraard zijn wij er voor u als er echt nood aan de man is, maar we willen het liever voor u voorkomen!

 

Lees ook onze topic: Uw bedrijf is lekker voor een hacker


Hoe zorgt Ultimum voor een veilig ICT-infrastructuur?

We starten altijd met een inventarisatie en een pentest. Op basis daarvan kunnen we een plan opstellen om uw IT-infrastructuur op veilig te maken. Door het opstellen van een IT-veiligheidsplan krijgen we inzicht in de zwakke punten van uw IT. Zo kunnen we gericht voor u aan de slag!

Hoe voorkomt Ultimum inbraken door hackers?

Wij hebben meerdere Cybersecurityspecialisten in huis die diverse tests uitvoeren op uw systeem, bijvoorbeeld penetratietesten. Hierdoor kunnen we aan kwetsbaarheden werken en hackers voor zijn.

Kan ik iets doen om hacken van mijn systeem tegen te gaan?

Het naleven van de wetgeving op het gebied van privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens op kantoor zijn belangrijke stappen die u kunt zetten. Hierbij is mens, organisatie en techniek een samenspel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een plan en de uitvoering daarvan. 

Hoe groot is het gevaar van hackers?

De kans op cyberaanvallen is heel groot wanneer er geen maatregelen worden getroffen om uw systeem te beveiligen. Dagelijks worden tientallen bedrijven aangevallen door hackers. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt gehackt?

Uitgelichte topics