Microsoft 365 (voorheen Office 365) is de alles-in-één digitale online werkplek. Met Microsoft 365 heeft u een veilig en toegankelijk systeem voor e-mail, documenten, samenwerken en communicatie. In een klap vereenvoudigt u de IT infrastructuur en bespaart u kosten.

Microsoft 365 biedt veel functionaliteit om fijn te kunnen werken, maar ook de tools voor cybersecurity, grip op alle apparaten én data te houden, zodat deze geen eigen leven gaan leiden.

Als Microsoft partner hebben wij alle kennis en ervaring in huis om Microsoft 365 optimaal te installeren, migreren, beheren en ondersteunen!  

Ultimum Business Solutions ondersteunt organisaties bij de implementatie, de uitrol en het beheer van Microsoft 365. Samen bepalen we wat uw organisatie nodig heeft aan functionaliteit en eventuele managed services.

Om optimaal gebruik te maken van Microsoft 365 is het verstandig om hierbij ondersteuning te vragen. Vooral als u over wilt stappen van lokaal beheer naar in de cloud. Wij helpen u zodanig dat deze overstap bijna geruisloos gaat.


 


Hoe werken werken wij?

Op basis van onze ervaring hebben we een stappenplan voor de implementatie / migratie naar Microsfoft 365 ontwikkeld. Dit stappenplan staat garant voor succes. Het bestaat uit 10 belangrijke stappen:

  1. Opstellen business case
  2. Projectinitiatie inclusief gezamenlijke kick-off, projectmanagement en adoptiestrategie
  3. Architectuur en detailontwerp
  4. Inrichting Microsoft 365
  5. Data migratie Microsoft 365
  6. Adoptie en training
  7. Nazorg
  8. Overdracht naar managed services van Ultimum / ICT-afdeling van jouw organisatie
  9. Proactief beheer Microsoft 365
  10. Optimalisatie Microsoft 365

Uw Business als vertrekpunt

Ieder Microsoft 365 migratietraject starten we met het maken van een business case voor uw organisatie. Vragen die hierbij aan bod komen zijn o.a.:
•    Welke functionaliteiten worden er nu gebruikt?
•    Wat zijn de eisen/wensen voor Microsoft 365?
•    Welke licentie mix is er nodig?
•    Wat is het gewenste securityniveau?
•    Hoe gaan we om met governance en rechten?
•    Kiezen we wel of niet voor hybrid Exchange?
•    Welke functionaliteiten zetten we wel of juist niet aan in Microsoft 365?
•    Wat is het kennisniveau van je medewerkers?
•    Welke adoptiestrategie past het beste bij de medewerkers?


Welke licentie past bij u

Afhankelijk van uw organisatie, wensen en eisen wordt er gekeken welke licenties het beste passen. Voor sommige gebruikers kan het zijn dat ze niet alle functionaliteiten nodig hebben en voor de andere weer wel. Hierin zullen wij u eerlijk adviseren.Adoptie Microsoft 365


De inzet van Microsoft 365 vraagt om nieuwe kennis bij de gebruikers. Direct vanaf de start van het traject besteden we aandacht aan adoptie en verandermanagement. Samen maken we voor uw organisatie een passende adoptiestrategie. Via inspiratiesessies, trainingen en/of workshops maken we de medewerkers enthousiast over de nieuwe mogelijkheden van Microsoft 365. We laten medewerkers gefaseerd wennen aan de nieuwe manier van werken. Dit verhoogt direct het draagvlak en werkplezier.


Beheer Microsoft 365


Microsoft 365 vraagt om adequaat beheer. Gebruikers maken er intensief gebruik van. Veiligheid, gemak en performance moeten dan ook altijd en overal goed zijn. Na de Microsoft 365 migratie zorgen we voor een goede overdracht naar onze managed services collega’s. Zij zorgen voor optimale beschikbaarheid van Microsoft 365. Er is continu aandacht voor security, governance, nieuwe updates, adoptie en optimalisatie van uw Microsoft 365 omgeving.


 

Uitgelichte topics