Grote DDOS-aanval zorgt voor storing en offline servers

Het grote Nederlandse hostingbedrijf TransIP werd gisterenmiddag getroffen door een grote ddos-aanval, waardoor veel sites en e-maildiensten die het bedrijf host niet of slecht bereikbaar waren. 

Het ging om een aanval op de zogenoemde nameservers, de servers die ervoor zorgen dat een webadres zoals 'voorbeeld.nl' ook uitkomt op de bijbehorende website. De storing had betrekking op domeinnamen die eindigen op .nl, .be en .eu. Sites die hun domeinnaam via TransIP afnemen waren slechter of helemaal niet bereikbaar. Ook klaagden gebruikers van de cloudopslagdienst van TransIP, genaamd Stack, dat zij niet bij hun bestanden konden.

De storing was sinds 13:30 bij TransIP bekend. Om 15:15 uur was volgens het bedrijf sprake van een tweede, hevigere ddos-aanval. "Inmiddels hebben we diverse maatregelen genomen en de aanvallen afgeslagen. Alle diensten van onze klanten zijn weer bereikbaar", meldde TransIP aan het eind van de middag.

DDoS-aanval

Bij een ddos-aanval (distributed denial of service) proberen cybercriminelen een website, server of dienst onbereikbaar te maken. Via een netwerk van gehackte apparaten bezoeken ze een systeem zo massaal dat deze crasht. De gekaapte apparaten ('zombies') worden aan elkaar gekoppeld in een netwerk, een botnet.

 

Lees hier het originele artikel.

Website: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5221214/transip-storing-ddos-aanval-hosting

Auteur: BRIGTH / RTL Nieuws

Delen via