Trainee Data Analist | Eindhoven

Locatie: Eindhoven Dienstverband: Inhuur

Functie:                                          Trainee Data Analist
Startdatum:                                   03-05-2021
Aantal uur per week:                    32 uur per week
Tarief:                                            Maximaal € 50,00
Periode:                                         t/m 03-05-2023, met optie tot verlenging
Locatie:                                          Eindhoven
Deadline:                                       15-04-2021 08:00 uur
ZZP:                                               Ja
Aanvraagnr:                                  20210407_10

Omschrijving
Voor onze eindklant, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, zoekt Ultimum een Trainee Data Analist voor 32 uur per week. Startdatum: 03-05-2021.

Je luistert naar wensen vanuit de organisatie die mogelijk met data-analyses te beantwoorden zijn. Je werkt deze vragen uit, koppelt terug naar de vragers en zet de data-analyses op om de vraag te beantwoorden of te ondersteunen. En passant bedenk je slimme manieren om de gegevenskwaliteit te borgen en zoek je naar oplossingen voor (complexe) problemen waarbij je over de grens van het vakgebied kijkt. Je hebt hierbij een gestructureerde en resultaatgericht aanpak.

Kandidaatomschrijving 
De ideale collega is ondernemend en kan met collega’s komen tot de juiste vraag. Beschikt over kennis van relevante analysemethodes. Verwerkt gegevens vanuit interne en externe bronnen en zet daarvoor moderne technieken in zoals SQL, Python, R en PowerBI. Het gaat daarbij om gegevens vanuit het interne VTH en advies proces, uit landelijke voorzieningen en specifieke registers. Vervaardigt selecties en analyses uit de beschikbare data voor de verbetering van de kerntaken van de ODZOB. Signaleert knelpunten en komt met verbetervoorstellen.

Presenteert de resultaten in begrijpelijke context, bijv. in de vorm van dashboards.

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die op dit moment deelneemt aan een traineeship op het gebied van data analyse. Aangezien wij voorzien dat data analyse een belangrijke meerwaarde zal bieden voor onze organisatie is ons streven om de trainee na 2 jaar over te nemen. Het dient dus ook mogelijk te zijn om de kandidaat na twee jaar kosteloos over te nemen. Graag komen wij in contact met een trainee die al ca. 1 jaar ervaring heeft als trainee op het gebied van data analyse.

Je bent een teamplayer met een analytisch denkvermogen. Je presenteert jezelf actief, bent communicatief vaardig en toont eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Je investeert in innovaties op het vakgebied en deelt deze met collega’s. Je laat je niet van je stuk brengen en zoekt naar oplossingen.

Functie-eisen
Functie-eisen zijn knock-out criteria. Dat voldaan wordt aan de eisen moet duidelijk blijken uit het CV door middel van een beschrijving van de ervaring én werkzaamheden.
 • Mogelijkheid kosteloze overname na 2 jaar
 • Kandidaat dient deel te nemen aan een traineeship op het gebied van data analyse (inclusief opleidingstraject)

Functiewensen 
 • Relevante technische opleiding op HBO/WO niveau
 • Ervaring met data analyse werkzaamheden

Uit het CV moet duidelijk blijken op welke wijze en met welke werkervaringen kandidaat invulling geeft aan de functiewensen. 

Geschikte kandidaat? Reply ons met de onderstaande informatie

 • Tarief (exclusief btw, inclusief reis-/verblijfskosten)
 • FTE beschikbaarheid
 • Geplande vakantie(s)
 • CV zonder bedrijfslogo (in Word formaat in het Nederlands A4). In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden. Uit het CV moet duidelijk blijken dat de kandidaat voldoet aan de eisen en wensen.
 • Persoonlijke motivatie, specifiek geschreven op deze aanvraag
 • E-mailadres en telefoonnummer kandidaat
 • Voor deze aanvraag moeten twee relevante en controleerbare referenties aangeleverd worden in het format: organisatie - naam contactpersoon - telefoonnummer contactpersoon

 

Wat is onze sollicatieprocedure?

Verstuur jouw sollicitatie online.
Dan nemen wij deze in behandeling!

Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door degene van de afdeling. Je krijgt telefonisch of per e-mail een reactie

Vinden we jouw sollicitatie interessant? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

Zijn we van beide kanten positief? Dan tekenen we de contracten en gaan we aan de slag! Gefeliciteerd je hebt de U-factor!