Tech Lead / Filosofisch technoloog | Amsterdam

Locatie: Amsterdam Dienstverband: Inhuur

Functie:                                           Tech Lead / Filosofisch Technoloog
Startdatum:                                    Zo spoedig mogelijk
Aantal uur per week:                     36 uren
Tarief:                                              € 85,00
Periode:                                           6 maanden met optie tot verlenging
Locatie:                                           Amsterdam
Deadline:                                         28-05-2020 08:00 uur
ZZP:                                                Ja
Aanvraagnr:                                   20200519_04

 

Omschrijving

Voor onze eindklant, de gemeente Amsterdam, zoekt Ultimum een Tech Lead / Filosofisch technoloog voor 36 uren per week. Voor dit project kan echter ook als werkplaats Utrecht gekozen worden. Startdatum: zo spoedig mogelijk.

Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam zoekt voor haar project XBRP een Filosofisch Technoloog en Tech Lead met kennis en ervaring met de Common Ground principes en User Centered Design methodieken.
 
Als Senior Filosofisch Technoloog en Tech Lead ben je verantwoordelijk voor het conceptualiseren, richting geven en begeleiden van o.a. kort-cyclische agile experimenten voor het project XBRP. Je geeft richting aan een IT-structuur voor een moderne toekomstbestendige universele registerfunctie als onderdeel van identiteitsmanagement en registratie processen. Je bouwt samen met het multidisciplinaire team een MVP waarmee verschillende initiële gebruiksscenario's getoetst kunnen worden. Als senior filosofisch technoloog en Tech lead ben je onderdeel van een multidisciplinair agile design team en beschik je over de vaardigheden om hands-on mee te draaien in research-, analyse- en conceptualisatie- fasen. Je past de Common Ground principes en de User Centered design methodiek toe in denk- en oplossingsrichtingen. Je bent in staat complexe materie tot realiseerbare en testbare concepten te brengen zodanig dat daarmee met het team POC's uit te voeren zijn ten behoeve van oplossingsgerichte experimenten. Daarnaast beschikt je over zeer goede presentatie skills, ben je sociaal vaardig en houdt van avontuur.

 

Werkzaamheden

 • Het opzetten en door ontwikkelen van complexe vernieuwende systemen en het vertalen van theoretische reflectie naar praktische constructie;
 • Het verbinden van stakeholders en het presenteren van visie en aanpak aan een gevarieerd veld van stakeholders;
 • Vanuit technische expertise zet je experimenten om in testbare functionaliteiten;
 • Je werkt gestructureerd, en zorgt dat code goed gedocumenteerd wordt. Daarbij houd je rekening met de Common Ground Principes;
 • Je zoekt continu naar nieuwe manier van werken (leren en verbeteren) om samen met het team te komen tot experimentele iteraties

 

Functie-eisen

Functie-eisen zijn knock-outs. Dat voldaan wordt aan de eisen moet duidelijk blijken uit het CV door middel van een beschrijving van de ervaring én werkzaamheden.

 • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een WO werk- en denkniveau, in de richting van Computer Science. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden door middel van een diploma en werkervaring. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv
 • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient te blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt. Let op, er wordt hier gevraagd naar een motivatie van de kandidaat.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van software ontwikkeling, opgedaan in verschillende complexe organisaties en waarbij is gewerkt met veel verschillende technieken en tooling en databases, waaronder Python, PHP, JavaScript, Angular, React, REST API, docker en Microservices. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Tech Lead en/of Software architect, in zowel commerciële als overheidsinstanties waar volgens Agile/Scrum principes wordt gewerkt en waarin hij/zij heeft samen gewerkt in een multidisciplinair team. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
 • De aangeboden kandidaat heeft heeft aantoonbare ervaring als Tech Lead opgedaan voor projecten waarin identiteitsmanagement een hoofdrol heeft gespeeld. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v gele arceringen en toegelicht in de motivatie.


De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.


Functiewensen

 • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en ervaring met de Common Ground principes inside out. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het omzetten van idee naar experimenten en testbare functionaliteit. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v gele arceringen en toegelicht in de motivatie.

 

Uit het CV moet duidelijk blijken op welke wijze en met welke werkervaringen(en) kandidaat invulling geeft aan de functiewensen.

 

Geschikte kandidaat? Reply ons met de onderstaande informatie

 • Tarief (exclusief btw, inclusief reis-/verblijfskosten)
 • FTE beschikbaarheid
 • Geplande vakantie(s)
 • CV zonder bedrijfslogo (in Word formaat in het Nederlands, maximaal 5 pagina's A4). In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden. Uit het CV moet duidelijk blijken dat de kandidaat voldoet aan de eisen en wensen.
 • Persoonlijke motivatie, specifiek geschreven op deze aanvraag
 • E-mailadres en telefoonnummer kandidaat
 • Voor deze aanvraag moeten twee relevante en controleerbare referenties aangeleverd worden in het format: <organisatie> - <naam contactpersoon> - <telefoonnummer contactpersoon>
 
 

​Met vriendelijke groet,​
 
Jan Winters
Resource Manager
   
 

+31 6 51 56 82 67

+31 88 11 89 820

 

Wat is onze sollicatieprocedure?

Verstuur jouw sollicitatie online.
Dan nemen wij deze in behandeling!

Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door degene van de afdeling. Je krijgt telefonisch of per e-mail een reactie

Vinden we jouw sollicitatie interessant? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

Zijn we van beide kanten positief? Dan tekenen we de contracten en gaan we aan de slag! Gefeliciteerd je hebt de U-factor!