Senior Functioneel Beheer | Amsterdam

Locatie: Amsterdam Dienstverband: Inhuur

Functie:                                           Senior Functioneel Beheer
Startdatum:                                    Zo spoedig mogelijk
Aantal uur per week:                     36 uur
Tarief:                                              € Marktconform
Periode:                                           t/m 31-08-2021, met optie tot verlenging
Locatie:                                           Amsterdam
Deadline:                                         03-11-2020 08:00
ZZP:                                                Ja
Aanvraagnr:                                    20201029_03

 

Omschrijving

Voor haar eindklant, gemeente Amsterdam, zoekt Ultimum een Senior Functioneel Beheer voor 36 uur per week met als startdatum: Zo spoedig mogelijk.

Als beheerder maak je deel uit van een beheerteam binnen de informatievoorziening (IV) organisatie. Je wordt ingezet op het beheer van de verschillende informatievoorzieningen die worden gebruikt binnen de gemeente Amsterdam.
Je werkt samen met andere IV disciplines in een accountteam waar je uitvoering geeft aan beheeropdrachten rondom de diverse applicaties die onder je beheer vallen.
Je bent het eerste aanspreekpunt van de organisatie als het gaat om vragen rondom beheer en onderhoud voor IV en de gebruikers. Daarbij kun je gevraagd worden om te participeren in een accountteam, welke is ingericht per directie.
Hiernaast werk je nauw samen met de ICT afdeling voor het doorvoeren van wijzigingen en beheer en ben je de schakel tussen leveranciers en de gebruikers als het gaat om nieuwe functionaliteiten .Naast het regulier beheer is het onderdeel zijn van verschillende projecten een belangrijk aspect van je werk.
Wij zijn op zoek naar een  enthousiaste en veelzijdige functioneel beheerder met meer dan 6 jaar  ervaring in het beheer van informatievoorzieningen.
Je bent een stevige functioneel beheerder die in staat is om gebruikers en beheerders te ondersteunen en met de ICT-leveranciers problemen op te lossen. Je hebt affiniteit met de techniek rond applicaties, infrastructuur en de samenhang daartussen.
Je hebt een trekkende rol bij het implementeren van de beheerprocessen. Ook ben je in staat processen te verbeteren dan wel te optimaliseren en de stakeholders hierbij te betrekken.
Je bent een belangrijke partner voor de business en ICT en helpt de organisatie om de gewenste veranderingen en vernieuwing door te voeren. Je zorgt ervoor dat bestaande  processen door kunnen gaan, maar maakt de resultaten van aanstaande verandering snel zichtbaar.
Je werkt daarbij nauw samen met verschillende partijen binnen en buiten de gemeente Amsterdam. Tevens zorg je ervoor dat de omgeving goed is geïnformeerd en tijdig op wijzigingen kan inspelen. Je draagt bij aan het onderhouden van de applicatieportfolio en het inzichtelijk maken van de onderlinge relaties (gegevens) tussen applicaties alsook de kosten. We zijn op zoek naar iemand die zowel de verkenning kan doen van de behoeften bij de business als kan duwen en trekken aan releases en kleine projecten. Daarbij volhardend is en niet eerder los laat tot dat het resultaat is bereikt.

 

Werkzaamheden

 • Opstellen, bewaken en uitvoeren van beheerplannen van keten informatie systemen van RVE  Grond en Ontwikkeling
 • Het opstellen van impactanalyses
 • Voeren van gesprekken met proceseigenaren m.b.t. behoeften en wensen
 • Voorstel in functionele termen voor vernieuwing en/of aanpassing bedrijfsprocessen, afgestemd op de kaders en richtlijnen van de CIO en SAA

 

Functie-eisen

Functie-eisen zijn knock-out criteria. Dat voldaan wordt aan de eisen moet duidelijk blijken uit het CV door middel van een beschrijving van de ervaring en werkzaamheden. 

 • De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam
 • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een afgeronde HBO/WO studie in een relevante richting (technisch)bedrijfskundig en/of informatica/informatiekunde)
 • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een Gecertificeerd certificaat in BISL Foundation én ITIL Foundation
 • De aangeboden kandidaat heeft kennis van verschillende datakoppelingen( API, Berichten verkeer ect)
 • De aangeboden kandidaat heeft diepgaande) kennis van SQL (complexe queries kunnen lezen, schrijven en mogelijk verbeteren
 • De aangeboden kandidaat heeft meer dan 6 jaar  werkervaring als functioneel beheerder, bij voorkeur in het ruimtelijk domein
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het vertalen van gebruikerswensen naar functionele specificaties en/of userstories
 •  De aangeboden kandidaat heeft kennis en ervaring met projectmatig werken, Lean, Agile werken en de scrummethodiek
 • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en ervaring met methoden en technieken op de gebieden informatieanalyse, (functioneel) testen en koppelingen
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met bestuurlijk complexe vraagstukken binnen gemeentelijke context

 

Functiewensen

 • De aangeboden Kandidaat heeft kennis van en ervaring met Topdesk en het maken van rapportages met Topdesk
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met bestuurlijk complexe vraagstukken binnen gemeentelijke context
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring in spilfunctie tussen primair proces en ICT is een pré

Uit het CV moet duidelijk blijken op welke wijze en met welke werkervaringen kandidaat invulling geeft aan de functiewensen. 

 

Geschikte kandidaat? Reply ons met de onderstaande informatie

 • Tarief (exclusief btw, inclusief reis-/verblijfskosten)
 • FTE beschikbaarheid
 • Geplande vakantie(s)
 • CV zonder bedrijfslogo in Wordformaat, in het Nederlands en maximaal 5 pagina's A4. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden. Uit het CV moet duidelijk blijken dat de kandidaat voldoet aan de eisen en wensen. 
 • Persoonlijke motivatie, specifiek geschreven op deze aanvraag
 • E-mailadres en telefoonnummer kandidaat
 • Minimaal 1 relevante referentie
 • Motivatiebrief maximaal 1 A4

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat is onze sollicatieprocedure?

Verstuur jouw sollicitatie online.
Dan nemen wij deze in behandeling!

Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door degene van de afdeling. Je krijgt telefonisch of per e-mail een reactie

Vinden we jouw sollicitatie interessant? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

Zijn we van beide kanten positief? Dan tekenen we de contracten en gaan we aan de slag! Gefeliciteerd je hebt de U-factor!