Projectleider implementatie | Winterswijk

Locatie: Winterswijk Dienstverband: Inhuur

Functie:                                         Projectleider implementatie nieuw CMS, met webmaster-/webredactietaken
Startdatum:                                  01-07-2021
Aantal uur per week:                   24 uur per week 
Tarief:                                           € Marktconform
Periode:                                        t/m 01-01-2022, met optie tot verlenging
Locatie:                                         Winterswijk
Deadline:                                       21-05-2021 08:00
ZZP:                                               Ja
Aanvraagnr:                                  20210503_12


Omschrijving
Voor haar eindklant, gemeente Winterswijk, zoekt Ultimum een Projectleider implementatie nieuw CMS, met webmaster-/webredactietaken voor 24 uur per week met als startdatum: 01-07-2021.

De gemeente wil met inwoners van gedachten wisselen, hen betrekken bij plannen en goed informeren. Een van de nieuwe mogelijkheden is een online platform, dat een aanvulling is op de fysieke mogelijkheden van burgerparticipatie.

Wij zoeken een projectleider voor de implementatie van een nieuw Content Management Systeem (CMS) voor de gemeentelijke hoofdwebsite, waarvoor een aanbesteding is opgestart. De aanbesteding en implementatie gebeuren in samenwerking met diverse teams in de organisatie.

Daarnaast voer je een aantal webmaster- en webredactietaken uit die vallen onder het reguliere beheer van een aantal websites.

Je komt te werken bij ‘team Antwoord’. Dit team van functioneel beheerders zet zich dagelijks in voor een zo goed mogelijke digitale dienstverlening. Het team beheert twee CMS-en en een aantal achterliggende systemen.


Verantwoordelijkheden 
Je bent verantwoordelijk voor het leiden van de implementatie van het nieuwe CMS voor de gemeentelijke hoofdwebsite.

Daarnaast ben je samen met een collega verantwoordelijk voor het functioneel beheer van twee CMS’en. Je ondersteunt de webredacteuren en je verhelpt storingen en problemen, in afstemming met collega’s en leveranciers.

Ook voer je een aantal webredactietaken uit, waaronder het redigeren en toetsen van toegankelijke webteksten en documenten. Dit doe je in samenwerking met de andere webredacteuren in de organisatie.

Je werkt dus op het grensvlak van ICT en communicatie.


Functie-eisen
Functie-eisen zijn knock-out criteria. Dat voldaan wordt aan de eisen moet duidelijk blijken uit het CV door middel van een beschrijving van de ervaring en werkzaamheden. 
 • De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 juli 2021 (of zoveel eerder als mogelijk) tot 1 januari 2022 voor gemiddeld 24 uur per week
 • Ervaring met projectmanagement op het gebied van ICT/Communicatie
 • Ervaring met het functioneel beheer van CMS’en 
 • Kennis van wettelijke digitale toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1 niveau A en AA) Uw kennis en ervaring blijkt uit uw CV in een toegankelijk formaat

Functiewensen
 • Het voldoen aan de gevraagde competenties blijkt uit de motivatiebrief: De mate waarin je in ons team past. Wij zoeken iemand die goed kan samenwerken, open is en enthousiast en snel ingewerkt is in een nieuwe omgeving en in het project
 • Het voldoen aan de gevraagde competenties blijkt uit de motivatiebrief: De mate waarin je adviesvaardig en enthousiasmerend bent waardoor je aantoonbaar collega's kunt stimuleren om mee te werken aan een toegankelijke en gebruiksvriendelijke nieuwe website en oog houdt voor de wensen en belangen van verschillende betrokkenen
 • Het voldoen aan de gevraagde competenties blijkt uit de motivatiebrief: De mate waarin je zelfstandig, systematisch en resultaatgericht werkt en stressbestendig bent
 • Het voldoen aan de gevraagde kennis en ervaring blijkt uit toelichting n de motivatiebrief en wordt aangetoond in uw CV: De mate waarin u aantoont:
  • Ervaring te hebben met de implementatie van een CMS 
  • Ervaring te hebben als projectleider van de invoering van een CMS 
  • Ervaring te hebben in het redigeren en toetsen van toegankelijke webteksten 
  • Ervaring te hebben met Scrum
 • U geeft per subonderdeel een toelichting

Uit het CV moet duidelijk blijken op welke wijze en met welke werkervaringen kandidaat invulling geeft aan de functiewensen. 

Geschikte kandidaat? Reply ons met de onderstaande informatie

 • Tarief (exclusief btw, inclusief reis-/verblijfskosten)
 • FTE beschikbaarheid
 • Geplande vakantie(s)
 • CV zonder bedrijfslogo in Wordformaat, in het Nederlands en maximaal 5 pagina's A4. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden. Uit het CV moet duidelijk blijken dat de kandidaat voldoet aan de eisen en wensen. 
 • Persoonlijke motivatie, specifiek geschreven op deze aanvraag
 • E-mailadres en telefoonnummer kandidaat
 • Motivatiebrief van maximaal 1 A4

 

Wat is onze sollicatieprocedure?

Verstuur jouw sollicitatie online.
Dan nemen wij deze in behandeling!

Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door degene van de afdeling. Je krijgt telefonisch of per e-mail een reactie

Vinden we jouw sollicitatie interessant? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

Zijn we van beide kanten positief? Dan tekenen we de contracten en gaan we aan de slag! Gefeliciteerd je hebt de U-factor!