Cybersecurity IAM implementatie Specialist | Utrecht / remote

Locatie: Utrecht / remote Dienstverband: Inhuur

Functie:                                        Cybersecurity IAM implementatie Specialist
Startdatum:                                  10-04-2023
Aantal uur per week:                   40 uur per week 
Tarief:                                            € Marktconform
Periode:                                        t/m 10-04-2024
Locatie:                                         Utrecht en remote
Deadline:                                       23-03-2023 08:00
ZZP:                                               Ja
Aanvraagnr:                                  20230317_04

Omschrijving
Voor haar eindklant, Kamer van Koophandel, zoekt Ultimum een Cybersecurity IAM implementatie Specialist voor 40 uur per week. Startdatum: 10-04-2023.

KVK heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt naar een meer vraag gestuurde digitale dienstverlener. Nu is het tijd voor een volgende stap om de organisatie en de besturing verder te versimpelen. KVK zet daarom de verandering in naar agile werken. Business en IT werken in teams binnen Groups samen aan het ontwikkelen van praktische digitale oplossingen die ondernemers helpen hun leven makkelijker te maken. Op die manier speelt KVK nog beter in op de behoeften van klanten, of dat nu een MKB-er is, een ZZP-er of een partner organisatie in het publieke domein is. KVK neemt een belangrijke rol op zich in het veilig en verantwoord zakendoen in ondernemend Nederland. Ons Product Cyber Security Services draagt hierbij zorg voor de gehele bedrijfsvoering van de veiligheid over de deelgebieden bescherming, verdediging, weerbaarheid en governance. Dit doen we door verschillende clusters in het productteam onder te brengen met één gezamenlijk doel, namelijk het IT landschap van KVK een veiligere plek maken. Voor het maken van de volgende stap voor het productteam is KVK op zoek naar een Cybersecurity IAM implementatie Specialist.

Het dagelijkse beheer en ontwikkeling van Trustbuilder wordt uitgevoerd door het IAM team binnen KVK. Het KVK IAM Product team beschikt echter niet over specialistische kennis van de applicatie Trustbuilder. De taak is het bedienen van het programma Online en overige projecten. Ook om de diensten kant robuuster te maken voor de toekomst en klant gerichter te kunnen werken (meerdere multimiddelen en beheer op de omgeving).

Jij bent dé engineer en IAM specialist die kennis heeft van Identity en Access Management (IAM). Je weet hoe ontwikkel- en beheerwerkzaamheden uitgevoerd moet worden op deze applicaties. Vanzelfsprekend heb je ervaring en denk jij mee aan de implementatie van de nieuwe IGA tool waarbij kennis bij zowel on-premise als bij de Cloud aanwezig zijn.

De ontwikkelingen binnen het vakgebied security gaan steeds sneller en zijn een belangrijk thema in onze bedrijfsvoering. Het productteam wil daardoor de reeds aanbestede IGA tool implementeren. Jij bent de coördinator, implementator en beheerder van het project implementatie IGA tool traject. Dit ga je samen met onze implementatiepartner uitvoeren. Het productteam werkt in scrum teams aan ontwikkeling en beheer. Het team is breed en multidisciplinair samen gesteld.

Je werkt aan het pro- en reactief ontwikkelen en beheren van de Identity, authenticatie en autorisatie systemen van de KvK. Hieraan valt te denken:

 • Het project “Implementatie IGA tool”
 • Nieuwe IGA tool implementeren, configureren en beheren
 • Single sign-on (SSO) voor medewerkers zowel on premise als in Saas
 • Aansluiten van Cloud applicaties (en on premise) aan het IAM proces d.m.v. protocollen zoals AUTH/OIDC/SCIM


Je werkt samen met de product owner, informatie analist en het product team. De hoofdtaak is de implementatie van de nieuwe IGA oplossing en uitfaseren van de bestaande tool.

Functie-eisen
Functie-eisen zijn knock-out criteria. Dat voldaan wordt aan de eisen moet duidelijk blijken uit het CV door middel van een beschrijving van de ervaring en werkzaamheden. 

 • Kandidaat heeft minimaal een hbo afgeronde opleiding
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met SailPoint kennis (minimaal fundamentels)
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met de uitvoering van minimaal 1 implementatie/migratie traject van een IGA tool
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 7 jaar) aantoonbare ervaring als IAM specialist, minimaal 5 jaar binnen relevante IAM projecten. Kennis van Microsoft Azure (AD) en Microsoft Active Directory en LDAP is een pré

Functiewensen
 • Kandidaat heeft een certificering voor Technisch Informatica
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met Microsoft Azure (AD)
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met Microsoft Active Directory en LDAP
 • Kandidaat heeft aantoonbare technische ervaring met SAML, OIDC, Oauth & Scim en is in staat om SSO koppelingen te leggen met zowel on premise als Cloud applicaties
 • Kandidaat heeft aantoonbare kennis en ervaring van IAM design voor oplossingen die organisatie breed uitgerold kunnen worden
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het werken in Product team en is bekend met het werken in sprints
Uit het CV moet duidelijk blijken op welke wijze en met welke werkervaringen kandidaat invulling geeft aan de functiewensen. 

Competenties
 • Creativiteit
 • Resultaatgericht
 • Deskundigheid
 • Kwaliteitsgericht
 • Samenwerken

Geschikte kandidaat? Reply ons met de onderstaande informatie

 • Tarief (exclusief btw, inclusief reis-/verblijfskosten)
 • FTE beschikbaarheid
 • Geplande vakantie(s)
 • CV zonder bedrijfslogo (in Word formaat in het Nederlands, zonder logo's ). In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden. Uit het CV moet duidelijk blijken dat de kandidaat voldoet aan de eisen en wensen.
 • Persoonlijke motivatie, specifiek geschreven op deze aanvraag
 • E-mailadres en telefoonnummer kandidaat

Wat is onze sollicatieprocedure?

Verstuur jouw sollicitatie online.
Dan nemen wij deze in behandeling!

Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door degene van de afdeling. Je krijgt telefonisch of per e-mail een reactie

Vinden we jouw sollicitatie interessant? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

Zijn we van beide kanten positief? Dan tekenen we de contracten en gaan we aan de slag! Gefeliciteerd je hebt de U-factor!