IV-Expert | Odijk

Locatie: Odijk Dienstverband: Inhuur

Functie:                                           IV-Expert
Startdatum:                                    03-05-2021
Aantal uur per week:                     36 uur per week 
Tarief:                                              € Marktconform
Periode:                                            t/m 30-04-2022, met optie tot verlenging
Locatie:                                            Odijk
Deadline:                                         25-02-2021 08:00
ZZP:                                                 Ja
Aanvraagnr:                                    20210217_15

 

Omschrijving

Voor haar eindklant, Nationale Politie, zoekt Ultimum een IV-Expert voor gemiddeld 36 uren per week met als startdatum: 03-05-2021.

De Dienst Informatiemanagement van de politie voert verschillende taken uit, waaronder functioneel beheer, advisering, relatie- en service level management en gegevensgebruik en –beheer. Ook wordt vanuit deze dienst de kwaliteit en integriteit van vastgelegde gegevens bewaakt. Er wordt gewerkt volgens het Scaling Agile Model Politie ter ondersteuning van het snel en wendbaar realiseren van de gewenste informatievoorziening. Landelijk werken ruim 600 collega's bij de Dienst Informatiemanagement . Vanuit de afdeling Advies wordt er gedeconcentreerd gewerkt voor de business. De politie en het politiewerk is dynamisch en voortdurend in ontwikkeling.

Voor het Programma Vernieuwend Registreren (PVR) zijn wij op zoek naar een IV Expert.  Als IV-expert handhaving draag je bij aan de vernieuwing van de registratieve voorzieningen binnen de Handhavings- (en Opsporings)processen van de politie, waarbij het accent ligt op het onderdeel Executie en Signalering. Hierbij breng je balans aan tussen de gewenste business vernieuwing en verbetering vanuit de landelijke portefeuilleteams en de IV-roadmap (Informatievoorziening) voor de registratieve functies.

Je bent medeverantwoordelijk voor het adequaat laten werken van de informatievoorzieningsketen: van beleidsthema's tot applicaties en systemen. Je adviseert en regisseert bij de intake, vormgeving en uitvoering van (implementatie)projecten die meerdere, met elkaar samenhangende, portefeuilles raken. Ook draag je in het (Senior) Product Owner team bij aan het agile voortbrengingsproces van de Politie IV. Je draagt zorg voor een goede vraagarticulatie aan de hand van IV-verzoeken vanuit de business en verricht de benodigde (informatie- en proces-) analyses en vooronderzoeken. Hierbij houd je rekening met de IV-strategie en de ontwikkelingen binnen het IV-landschap en stuur je actief aan op synergie-effecten tussen dat wat goed is voor het politiewerk en dat wat noodzakelijk is om de informatievoorziening van de politie te verstevigen.

Namens de IV-keten ben jij sparringpartner voor IV-gerelateerde vraagstukken en lever je gevraagd en ongevraagd advies. Je bouwt en onderhoudt in- en externe netwerken van specialisten en werkt mee met de belangrijkste stakeholders aan het ontwikkelen van een visie en strategie op de onderwerpen uit de IV-keten. Ook draag je bij aan het informatiebeleid van de politie en het opstellen van bijvoorbeeld portfolio realisatieplannen, roadmaps, impactanalyses en business/IV epics.

 

Verantwoordelijkheden 

Je bent medeverantwoordelijk voor het adequaat laten werken van de informatievoorzieningsketen: van beleidsthema's tot applicaties en systemen.

 

 

Vakmatige taken

Wij zoeken een innovatieve, resultaatgerichte collega, die vakkundig goed is onderlegd. Jij kunt de diverse IV-vraagstukken goed op waarde te schatten, analyseren en verwoorden. Je zorgt dat de IV-keten zo optimaal mogelijk werkt en dat kan alleen als je het operationele politiewerk en zijn specifieke problemen goed begrijpt.

Doordat je een groot netwerk hebt, is het voor jou niet moeilijk om informatie, steun en medewerking te krijgen van collega's en relaties. Jij kunt dan ook op verschillende niveaus (operationeel en tactisch) met je stakeholders communiceren. Daarbij ben je overtuigend, zie je verbanden en samenhang en kun je langetermijndoelstellingen formuleren met de bijbehorende planning. Je bent analytisch, ondernemend en sensitief. Ook heb je geen 9-5 mentaliteit, houd je je aan gemaakte afspraken en ben je creatief en oplossingsgericht. Je beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om sparringpartner voor de collega’s op thema’s binnen de portefeuille en productielijn te zijn.

 

Functie- eisen

Functie-eisen zijn knock-out criteria. Dat voldaan wordt aan de eisen moet duidelijk uit het CV door middel van een beschrijving van de ervaring en werkzaamheden.

 • De Externe is inzetbaar vanaf 03-05-2021 (of indien mogelijk zoveel eerder als de screening akkoord is) tot en met 30-04-2022 voor 36 uur per week
 • Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur informatiemanagement of gelijkwaardig, binnen een grote (1000+) organisatie
 • In de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring met requirements / business analyse
 • In de afgelopen 3 jaar, minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met informatie-architectuur

 

Functiewensen

 • Werkervaring met beleidsontwikkeling en advisering, bij voorkeur binnen het IV domein en met informatieanalyse
 • Werkervaring met grote IV-vernieuwingsoperaties, binnen een complex stakeholderveld
 • Bij voorkeur gecertificeerd business / requirements analist
 • Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau, in de richting van Bedrijfskundige Informatica, Bedrijfskunde of Bestuurskunde
 • Bij voorkeur werkervaring met de Agile manier van werken
 • Bij voorkeur werkervaring binnen de (semi-)overheid

Uit het CV moet duidelijk blijken op welke wijze en met welke werkervaringen kandidaat invulling geeft aan de functiewensen.

 

Competenties

 • Samenwerken
 • Maatschappelijke-oriëntatie
 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Klantgerichtheid
 • Netwerkvaardigheid
 • Flexibel gedrag

Geschikte kandidaat? Reply ons met de onderstaande informatie

 • Tarief (exclusief btw, inclusief reis-/verblijfskosten)
 • CV zonder bedrijfslogo in Word formaat, in het Nederlands en maximaal 7 pagina's A4. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden. Uit het CV moet duidelijk blijken dat de kandidaat voldoet aan de eisen en wensen.
 • Persoonlijke motivatie, specifiek geschreven op deze aanvraag
 • FTE beschikbaarheid
 • Geplande vakantie(s)
 • E-mailadres en telefoonnummer kandidaat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat is onze sollicatieprocedure?

Verstuur jouw sollicitatie online.
Dan nemen wij deze in behandeling!

Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door degene van de afdeling. Je krijgt telefonisch of per e-mail een reactie

Vinden we jouw sollicitatie interessant? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

Zijn we van beide kanten positief? Dan tekenen we de contracten en gaan we aan de slag! Gefeliciteerd je hebt de U-factor!